Leírás
A napon szárított paradicsom érett paradicsom, mely víztartalmának nagy részét aszalás során elveszíti. A vitaminok- és ásványi anyagok azonban sokkal koncentráltabban lesznek jelen, valamint antioxidáns tartalma is jelentősen megnő. Vagyis: Az aszalás hagyományos gyümölcs- és zöldség tartósítási módszer, mely a legtöbb háztartási praktikával ellentétben se cukrot, se tartósítószert nem igényel. Az így készült étel kiváló rost- és energiaforrás is egyben, különösen a téli időszakban, mikor híján vagyunk a friss gyümölcsöknek, zöldségeknek. Salátákba, pizzára, tésztákhoz, esetleg húsok mellé, köretek dúsításához. Például a bulgurt vagy a kuszkuszt is gazdagithatjuk pár szem aszalt paradicsommal.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási ország: OlaszországTermék összetevők: paradicsom 91% ( paradicsompüré, paradicsomkoncentrátum), extra szűz olívaolaj (4%), bazsalikom (2,3%), só, hagyma, nádcukor.