Bio élelmiszer
Európában "BIO" minősítést kizárólag olyan bio élelmiszerek kaphatnak, melyek: alapanyagainak termesztésekor nem használtak mesterséges anyagokat, előállításához csak természetes tápot használtak az állat etetése során, előállítása során környezetkímélő anyagokat használtak, illetve az előállítás során minden fázisban elkerülték a génmódosítást. A bio élelmiszer nem más, mint egy környezetbarát technológiával előállított, természetes, vegyszermentes és a szervezetre nézve egészséges termék, mely megfelel az EU törvényi előírásainak. A késztermékekben a bio összetevők aránya 95-100%, az esetlegesen fennmaradó 5% pedig kizárólag bio alapanyagokkal nem helyettesíthető hozzávaló lehet (pl.: só), de ezen anyagok használata engedélyhez kötött. A bio élelmiszerek előállítása, feldolgozása, tárolása, valamint szállítása is komoly hazai és Európai Uniós jogszabályoknak, előírásoknak kell, hogy megfeleljen.