Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chutneyk, konfitált

A chutney egy fűszeres szószféleség, sűrű mártás. Egyes fajtái püré-szerűek, mások inkább dzsemes állagúak. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes, savanyú vagy csípős, általában zöldségekből-gyümölcsökből készítik. Fűszerezéshez sokszor sót, chilit, borsot, gyömbért, kurkumát, citromlevet, ecetet is használhatnak. Húsokhoz, sajtokhoz, pástétomokhoz ideális. Forgalmazott termékeink nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket és egyéb adalékanyagokat sem. Idézet a Kanálka Manufaktúrával készített interjúnkból: "Maga a chutney lényegében egy indiai eredetű, sűrű, gyümölcsös-hagymás-fűszeres szósz, mártás. Nálunk azt jelenti, hogy az alapja a vöröshagyma és ebbe dolgozzuk bele a gyümölcsöket, zöldségeket. Pici mennyiséget csak, de kell, hiszen ez adja azt az extra ízt. Összességében a lekvárhoz hasonlít, csak sokkal darabosabb és nem annyira édes, hiszen ahogy mondtam, a meggyesben van egy kis menta, egy kis pikantéria, ezáltal húsok mellé remekül illik. A chutneyt inkább főétel mellé ajánljuk, köretnek." Interjú itt!
Rendezés:

Lekvárosház Paprikalekvár 312ml

Ezekkel a kézműves lekvárokkal nem tudunk semlegesek maradni. Hihetetlenül finomak, rendkívül magas gyümölcskoncentrációval rendelkeznek és igazi prémium ízélményt adnak. A klasszikus receptúra szimbiózisban olvad össze egy érezhetően tapasztalt, kifinomult érzékkel megáldott kéz szakértelme alatt. Még a merészebb kombinációk is az elegancia fátylával siklanak végig ízlelőbimbóink lelkes ujjongása marta varázsa alatt. Minden egyes üveg lekvárt maga a Mester, Kaldeneker György készít, Lekvárosházának célja pedig, hogy hazai termelők gyümölcseit/zöldségeit használják fel, támogatva a helyi gazdaságot. Mindezeken felül karamellkrémek, teák, bundás-fűszeres magvak, forró csokik és természetesen lekvárok cukormentes változatai is várják, hogy felfedezd őket.

2.100 Ft
6.730,77 Ft/l

A chutney egy fűszeres szószféleség, sűrű mártás. Egyes fajtái püré-szerűek, mások inkább dzsemes állagúak. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes, savanyú vagy csípős, általában zöldségekből-gyümölcsökből készítik. Fűszerezéshez sokszor sót, chilit, borsot, gyömbért, kurkumát, citromlevet, ecetet is használhatnak. Húsokhoz, sajtokhoz, pástétomokhoz ideális. A díjnyertes és gourmet-lekvárok leginkább azoknak ajánlhatók, akik kicsit pikánsabb hangulatban vannak. Exkluzív ízháború minden egyes üvegcsében. Kiváló minőség, magas gyümölcstartalom, cukormentes variációk. A Lekvárosház termékeit kézműves technológiával végzik és minden egyes lekvárt maga a Mester, Kaldeneker György készít. A Gourmet&Delicious lekvárai méltó partnerek a csúcsminőségben és egyedi ízkompozíciókban. Rumos diólekváruk Aranyéremmel jutalmazott. Lepd meg magad vagy szeretteid egy kis különlegességgel és zsebeld be a dicséreteket! Forgalmazott termékeink nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket és egyéb mesterséges adalékanyagokat sem.

Az oldal tetejére