Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

élelmiszeripar

Halal

2022. 05. 16. 09:58:03
Az iszlám vallásban akkor illetjük az étkezést a Halal szóval, ha csakis az iszlám által engedélyezett ételeket tartalmazza. Iszlám étkezési szabályoknak megfelelő.

Kóser

2022. 05. 16. 09:57:34

A kóser héber eredetű szó, jelentése: "alkalmas, tetsző, megfelelő". A zsidó közéletben a rendben lévő, helyes dolgokra használatos. Élelmiszerek esetében ezt a szót a tiszta alapanyagokból készült dolgokra mondják, valamint a kiváló minőséget ...     Nyíl

Finomított

2022. 05. 15. 19:22:14

Az olajok olyan élelmiszerek, melyeket olajmagvakból vagy más olajtartalmú növényi részekből sajtolással, oldószeres kivonással és esetenként finomítással állítanak elő. Előállítási technológiájuk alapján léteznek: szűz, hidegen sajtolt olajok ...     Nyíl

Mesterséges Adalékanyag

2022. 05. 15. 19:14:39

Az adalékanyagokat az élelmiszergyártás során keverik hozzá a nyersanyagokhoz, ezekkel ugyanis megakadályozhatják az élelmiszer romlását, javíthatják az ízét vagy a színét, fokozhatják tápértékét vagy éppen segíthetik a gyártási folyamatot ...     Nyíl

Tartósítószerek

2022. 05. 15. 18:39:08

A tartósítószerek lassítják vagy teljesen gátolják az ételek romlását okozó baktériumok és gombák szaporodását az élelmiszerben, valamint védik azt az oxigén káros hatásaival szemben. Ezzel sikerül megőrizni az ételek minőségét, élvezeti értékét ...     Nyíl

Az oldal tetejére