cím
Leírás
Az AnnaPanni Gluténmentes Kenyérliszt (más név alatt) 2013 év elején egy angliai versenyen díjat nyert. A lisztkeverék nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), valamint kukorica. Elsősorban kenyér készítéséhez ideális, de bármilyen élesztős tészta könnyedén süthető belőle. Arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek - a hozzáadott, kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa). A gluténmentes lisztkeverékek között különlegességnek számít, hogy az AnnaPanni lisztkeverékben van élesztő. Ez jelentősen megkönnyíti az élesztős tészták elkészítését. Például kenyér sütése esetén csak vizet, kis olajat és sót kell hozzáadni, majd jól elkeverni. Nincs többé gond az élesztő változó minőségével. A keverékhez adott, jó minőségű élesztő garantálja, hogy a kenyérfélék, sütemények mindig jól sikerülnek.
Felhasználási javaslat:
Élesztős tészták (kenyér, zsemle, pizza, pogácsa, bukta, kuglóf, fánk, lángos stb.)
Az Annapanni gyártóról:
"A történetünk a szokásos. 2008-ban diagnosztizálták gyermekünket, szerettünk volna neki finom kenyeret sütni. Az olcsó keverékeket nem találtuk elég finomnak, a jó keverékek meg drágák. Elkezdődött a kísérletezés... Elkezdtük az alapanyagok kóstolásával. Elég gyorsan kiderült, hogy milyen alapanyagokat fogunk belekeverni. A finom alapanyagokból összeállt az íz. Ezzel az első szakaszon túl voltunk, lett finom kenyerünk. Persze ez még tömör volt, ebben sincs semmi váratlan. Következett a kenyér állagának javítása. Szakértő bevonásával hozzáadtuk az adalékokat, állományjavítókat, míg végül megszületett AnnaPanni." Termékeikben nincs glutén, tej, tojás, szója, csillagfürt és kukorica sem. Ami viszont sok van bennük, az a rost!
Még több Annapanni?
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Kenyér |
Glutén infó | Gluténmentes termék |