cím
Leírás
A Nature Cookta Kendermagliszt alapanyagát vegyszermentes hidegsajtolással készítik. A kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté darálják. A földművelés kezdete óta termesztett növény. Mindennapi étke volt őseinknek, már a honfoglalás előtt ismerték. Hazánk területén közel 9000 éve termesztik. A hasznos és sokoldalúan használható növényt a kínaiak i.e. 2800 évvel ezelőtt kötelek, szövetek készítésére használták. A szkítáknak köszönhető, hogy Észak-Európába is eljutott. A nagy éhínségek idején a kendermag jelentette az életmentő táplálékot Ausztráliában, Európában, valamint Kínában. A magokat a szépség-, élelmiszer és a gyógyszeripar is hasznosította. A Nature Cookta Kendermagliszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket, lepénykenyereket, pizzatésztákat, péksüteményeket egyaránt. A búzalisztet helyettesíthetjük teljes egészében kendermagliszttel, de elegyíthetjük más maglisztekkel is. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Az eredmény minden esetben nagyon laktató étel lesz. A vegetáriánus és a vegán életmód követőinek kifejezetten ajánlott lisztféleség. Erősen karakteres aromája meghatározza az elkészített ételek végső ízvilágát.
Növekedése közben nem zsákmányolja ki a talajt, lehullott levelei segítik megőrizni a nedvességet.
Információk
Főkategória | Lisztek, Maglisztek |
Alkategória | Maglisztek |
Glutén infó | Gluténmentes termék |