Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.450 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!

Natur Tanya® Prémium Hidegen Sajtolt Lenmagolaj - Külsőleg, Belsőleg 250ml

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 29.
Hűségpontok: 87
Egységár: 5.800,00 Ft/l
Gyártó: Natur Tanya

Natur Tanya prémium, hidegen sajtolt lenmagolaj, Omega-3 zsírsavakban gazdag. A Natur Tanya lenmagolaj adalékanyagmentes, prémium minőségű olaj. Ajánljuk salátákhoz, krémlevesekhez, szendvicskrémekhez, házi majonézhez, tésztás ételekhez, valamint köretek ízesítésére, mint rizs, quinoa vagy bulgur. 

Natur Tanya hidegen sajtolt lenmagolaj külsőleg és belsőleg egyaránt. 

Még több Natur Tanya termék?

Natur Tanya® Prémium Hidegen Sajtolt Lenmagolaj - Külsőleg, Belsőleg 250ml

1.450 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!
Kedvencekhez adom

Regisztrálj és gyűjts hűségpontokat!

Figyeld a matricákat és szerezz dupla hűségpontokat!
Normál árú termékeinkre 6%, a kijelölt, Dupla hűségpont matricával ellátott termékeinkre pedig 12% kedvezményt írunk jóvá - pontok formájában -, melyeket következő vásárlásodnál be is válthatsz vagy gyűjtheted tovább pontjaidat, hogy még többet spórolj.
Fontos! Akciós és Szuper Ár matricás termékek esetén hűségpontok nem kerülnek jóváírásra.

Szállítási díjaink

Csomagpont 490 Ft-tól

Házhozszállítás 1 990 Ft-tól

Ingyenes szállítási lehetőségek

GLS Csomagpont: 990 Ft
10 000 felett: 790 Ft
17 000 felett: 490 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
GLS Házhozszállítás: 1 990 Ft
10kg felett: 2 690 Ft
Ingyenes: 30 000 Ft felett és 5kg alatt
Utánvét kezelés: 500 Ft

Leírás

NATUR TANYA PRÉMIUM LENMAGOLAJ

A Natur Tanya lenmagolaj adalékanyagmentes, prémium minőségű olaj, hideg sajtolással. Mivel hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készül, teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így termékekben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem vesznek el.

Natur Tanya lenmagolaj hidegsajtolással

  • OMEGA-3 (ALFA-LINOLÉNSAV), OMEGA 6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
  • PRÉMIUM MINŐSÉG
  • GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
  • HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
  • A VÉR NORMÁL KOLESZTERINSZINTJÉNEK FENNTARTÁSÁHOZ
  • A JÓ EMÉSZTÉSHEZ
  • AZ ÉTVÁGY ÉS A KALÓRIABEVITEL CSÖKKENTÉSÉHEZ
  • ADALÉKANYAGMENTES
  • NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
  • DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
  • GMO-MENTES

LENMAGOLAJ ÖSSZETEVŐK

A lenmag gazdag E-vitaminban, ami hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Nagy mennyiségű esszenciális Omega-3 zsírsavat (alfa-linolénsav) tartalmaz, amelyet a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból szükséges pótolni.

A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Az ALA (Alfa-linolénsav) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához (a kedvező hatás 2 g alfa-linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el.) A lenmagolaj hozzájárul a jó emésztéshez, az étvágy és a kalóriabevitel csökkentéséhez.

Mivel a lenmagolaj adagonként több ALA-t tartalmaz, mint maga a lenmag, kiváló lehetőséget nyújt az ALA bevitel növelésére.

LENMAGOLAJ ÉS HALOLAJ

A halolaj kivonatok is kiváló Omega-3 zsírsavforrások, de ott főként az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) dominál, melyet nagyszerűen egészít ki a lenmagolajban található Omega-3 zsírsavforrás, így a kétféle (hal, lenmag) Omega-3 zsírsavforrást is, bátran kombinálhatjuk.

A Natur Tanya® lenmagolaj aranysárga színű, karakteres ízű, prémium minőségű olaj.

LENMAGOLAJ A KONYHÁBAN

A lenmagolaj sajátos íze a frissen tisztított dióéra emlékeztet, ami harmonikusan illeszkedik sokféle ételhez és ízhez, és lehetőséget nyújt arra, hogy segítségével minden nap hozzájuthassunk Omega-3 zsírsav adagunkhoz, növényi forrásból.

Használhatjuk önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, például joghurthoz vagy salátákhoz keverve (jól megy a narancshoz, mézhez és mustárhoz is), de a lenmagolaj kiválóan illik friss gyümölcs- és zöldség smoothiek-hoz is.

HASZNÁLHATÓ KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT!  

LENMAGOLAJ KÜLSŐLEG

A lenmagolajban levő esszenciális zsírsavak hidratáló, tápláló és puhító tulajdonságai hozzájárulnak a bőr textúrájának javításához.

Kifejezetten ajánlott a bőr védelmére hideg, hűvös, szeles időben. Nem csak az arc bőrén, de az egész testen használhatjuk. Napozás utáni testápolóként segít elkerülni a hámlást, megnyugtatni és regenerálni a bőrt.

A lenmagolaj tökéletes kisebb háztartási bőrsérülések (szúrások, vágások, horzsolások) ápolására, a gyógyulási folyamatok felgyorsításához. 

A lenmagolajat közvetlenül a hajunkra is kenhetjük, akár csak egy hajbalzsamot. Erősebb és fényesebb lesz tőle a haj. Lenolajat adhatunk samponokhoz, hajbalzsamokhoz, de maszkokhoz, kéz- és arckrémekhez is.

A lenmagolaj hordozóolaj, ami azt jelenti, hogy nem csak önmagában használhatjuk, de más hidegen sajtolt olajjal (pl. szőlőmagolajjal) vagy illóolajokkal (pl. teafaolajjal) is elkeverhető.

OMEGA-3/OMEGA-6 ARÁNY

Simopoulos 2002 [10], 1999 [11]) szerint az emberek olyan étrenden fejlődtek ki és alakították ki a genetikai mintáikat, melynek omega-6 és omega-3 esszenciális zsírsavak aránya megközelítőleg 1 volt, míg a jelenlegi iparilag fejlett, nyugati országok étrendjében ez az arány 15:1-16,7:1. A nyugati étrendből hiányzik az omega-3 zsírsavak megfelelő mennyisége, és túlzottan magas az omega-6 zsírsavakat tartalma (Nordgren és mtsai 2017) [12]. Pedig az étrend és az életmód kérdése szorosan összefügg a szív- és érrendszeri betegségek számtalan kockázati tényezőjével (Abeywardena és Patten, 2011) [26]. Tanulmányok azt mutatják, hogy az n-6 zsírsavak magas bevitele a fiziológiás állapotot megváltoztatja, amelyet a vér viszkozitásának növekedése, az érgörcs és az érszűkület jellemez. Calder (2015) [13] és Mori (2017) [25] szerint az n-3 zsírsavak azonban gyulladáscsökkentőek, kedvezően hatnak a vérnyomásra, emellett antitrombotikus, értágító és antioxidáns hatással rendelkeznek és nem lépnek kölcsönhatásba a gyógyszerekkelDesnoyers, Gilbert és Rousseau (2018) [14] klinikai és kísérleti eredményeik arra utalnak, hogy az omega-6 magas koncentrációja gyengítheti az omega-3 zsírsavak jótékony szerepét a szív- és érrendszeri betegségekben. Az iparilag fejlett országokban fogyasztott magas omega-6 szint miatt az omega-3 kiegészítés hozzáadása nem lehet elegendő a védelem biztosításához, és 1:5-nél magasabb omega-6 omega-3 arányt kell megcéloznunk.

LENMAGOLAJ RECEPTEK

GYÜMÖLCSSALÁTA LENMAGOLAJJAL

Gyümölcssaláta trópusi gyümölcsökkel, diófélékkel és lenmagolajjal igazi vitaminbomba.

Hozzávalók: 1 alma, 1 körte, 2 mandarin, 1 narancs, 1 grapefruit, 1 mangó, 30 g dióbél, 1-2 evőkanál lenmagolaj

Elkészítés: A narancsot, mandarint és a grapefruitot meghámozzuk, feldaraboljuk. A közben kicsurgó levet is öntsük bele. Az almát és a körtét mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk darabokra. A mangót hámozzuk meg, magozzuk ki, és nyomjuk szét. Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban. A dióbelet durvára vágjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Végül ízlés szerinti mennyiségben lenmagolajat keverünk a salátához.

RUKKOLASALÁTA LENMAGOLAJJAL

Hozzávalók: 40 dkg burgonya,1 alma, 8 dkg rukkola, 1 marék dió, 1 ek vaj, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál lenmagolaj, só és őrölt bors.

Elkészítés: A rukkolát megmossuk, a burgonyát héjában megfőzzük. Az almát vékonyan felszeleteljük. A diót egy serpenyőben megpirítjuk. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, és az almaszeleteket kisütjük benne, közben egy kis mézet csurgatunk rá. Ha a burgonya megfőtt megpucoljuk, felszeleteljük és egy tányérra helyezzük, és lenolajjal finoman meglocsoljuk. Erre halmozzuk a rukkolát, majd a mézes almát végül a pirított diót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

LENMAGOLAJOS MAJONÉZ (GAZDAG OMEGA-3 ZSÍRSAVAKBAN)

Hozzávalók: 1 tk mustár, 1 tk ecet, 100 ml lenmagolaj 1 db tojássárgája, só és őrölt bors.

Elkészítés: A hozzávalókat szobahőmérsékleten keverjük össze. Használjunk gépi habverőt. A lenmagolajat először csepegtetve, majd egyre többet hozzáöntve gépi habverővel hozzákeverjük, míg sűrű pép lesz belőle.

KÖRÖZÖTT LENMAGOLAJJAL

Hozzávalók: 2-3 evőkanál lenmagolaj, 25 dkg sovány túró, 1 kis fej vöröshagyma, reszelve, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 csipet őrölt köménymag, só és őrölt bors.

Elkészítés: A túrót krémesre keverjük a lenmagolajjal, ízesítjük a fűszerekkel. Laktózmentes túrót használva laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

LENMAGOLAJOS BURGONYAPÜRÉ (TEJMENTESEN)

Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 5-6 evőkanál lenmagolaj, 2-3 evőkanál lenmagolaj, só és őrölt bors, apróra vágott petrezselyem vagy snidling.

Elkészítés: A megfőzött krumplit törjük össze a lenolajjal.  Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, tálaláskor pedig öntsük rá 2-3 evőkanálnyi lenmagolajat. Megszórhatjuk snidlinggel, friss petrezselyemmel. 

Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanál fogyasztása önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, joghurthoz vagy salátákhoz keverve. Ízében kiválóan illik a narancshoz, mézhez és mustárhoz. Alacsony füstpontja miatt, hevíteni nem szabad! Külsőleg masszírozzuk a bőrbe és a körmökre.

Összetevők: 100% lenmagolaj (Linum usitatissium L.).

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 3626 kJ / 882 kcal

Zsír: 98 g

-amelyből telített zsírsavak: 11 g

- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 21 g

- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 66 g

       - Omega-3 zsírsavak: 49,96 g

       - Omega-6 zsírsavak: 15,79 g

Szénhidrát: < 0,5 g

- amelyből cukrok: < 0,5 g

Fehérje: < 0,5 g

Só: 0,01 g

E-vitamin: 4 mg (33,33 %*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs hatással a termék minőségére.

A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

Nettó térfogat: 250 ml

Forrás: Natur Tanya | naturtanya.hu

A Natur Tanya gyártóról:

 

A Natur Tanya brand egyenlő a tudatosan tervezett, megbízható, egyedi és minőségi táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal, de kínálatuk nem áll itt meg: népszerű étrendkiegészítőik mellett megtalálhatod a Natur Tanya bio élelmiszereket is, a reformtáplálkozáshoz szükséges alapanyagokat, sőt! Már csíráztatni is tudsz bio csíra magjaik segítségével, legyen szó ruccoláról, póréhagymáról, piros retekről vagy épp mungóbabról! Termékpalettájuk követi a világszerte történő fejlesztéseket, hogy a növényi kivonatok, tápanyagok lehetséges előnyeinek új módjait ismertethessék meg. Minden 1990-ben, egy szerelemmel kezdődött, amit a természetgyógyászat iránt tápláltak az alapító tulajdonosok. Lelkesedésük ösztönözte őket, hogy Budapesten, az Oktogon tér 4. szám alatti apró kis bio boltjuk segítségével szélesebb körben is bemutathassák az alternatív gyógyászati ágak által alkalmazott tápanyagokat. Ez a bio bolt a mai napig működik és híres arról, hogy az üzemeltetést továbbra is szakmailag képzett, lelkes csapat végzi. Magyar munkahelyeket biztosító, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Piacvezető, magas minőségű étrendkiegészítők, élelmiszerek előállítása és disztribúciója, 32 éves szakmai tapasztalattal. Egyedi receptúrás termékpaletta, kizárólag innovatív, brendelt, szabadalmazott, standardizált összetevőkkel.

Még több Natur Tanya?

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére