Leírás
BIO CHIA MAG (AZTÉK ZSÁLYA) CSÍRÁZTATÁSHOZ
A mexikói eredetű Chia az aztékok étrendjének egyik alapvető összetevője. Nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, ásványokban és vitaminokban. Tartalmazza szinte az összes esszenciális aminosavat, kitűnő fehérjeforrás. A hajtásoknak kitűnő, friss és éppen csak egy kicsit pikáns íze van.
CSÍRÁZTASS BIO CHIA MAGOT!
A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol!
Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak.
A frissen előbújó csírák egyedülálló „élő” élelmiszerek, kedvező élettani hatásaikat, a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet!
A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, mint lúgosítás, salaktalanítás és antiszeptikus hatás, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek.
Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.
Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 5- 15 perc
Öblítés: mivel nyálkásodásra hajlamos, permetezni ajánlott naponta 2-3 alkalommal
Csíráztatási idő: 6-8 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1hétig.
Kiszerelés: 15gr
Forrás: Natur Tanya | naturtanya.hu
A Natur Tanya gyártóról:
A Natur Tanya brand egyenlő a tudatosan tervezett, megbízható, egyedi és minőségi táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal, de kínálatuk nem áll itt meg: népszerű étrendkiegészítőik mellett megtalálhatod a Natur Tanya bio élelmiszereket is, a reformtáplálkozáshoz szükséges alapanyagokat, sőt! Már csíráztatni is tudsz bio csíra magjaik segítségével, legyen szó ruccoláról, póréhagymáról, piros retekről vagy épp mungóbabról! Termékpalettájuk követi a világszerte történő fejlesztéseket, hogy a növényi kivonatok, tápanyagok lehetséges előnyeinek új módjait ismertethessék meg. Minden 1990-ben, egy szerelemmel kezdődött, amit a természetgyógyászat iránt tápláltak az alapító tulajdonosok. Lelkesedésük ösztönözte őket, hogy Budapesten, az Oktogon tér 4. szám alatti apró kis bio boltjuk segítségével szélesebb körben is bemutathassák az alternatív gyógyászati ágak által alkalmazott tápanyagokat. Ez a bio bolt a mai napig működik és híres arról, hogy az üzemeltetést továbbra is szakmailag képzett, lelkes csapat végzi. Magyar munkahelyeket biztosító, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Piacvezető, magas minőségű étrendkiegészítők, élelmiszerek előállítása és disztribúciója, 32 éves szakmai tapasztalattal. Egyedi receptúrás termékpaletta, kizárólag innovatív, brendelt, szabadalmazott, standardizált összetevőkkel.