Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.490 Ft
Menny.:

Cavalier Cukormentes Mogyorókrém Tejcsokival 380g

Előre elkészített csomagok közül válogathatsz.

A Cavalier egy 1996-ban alapított, családi tulajdonban lévő belga prémium csokoládégyártó, mely kizárólag cukor nélküli csokoládé-termékeket gyárt, anélkül, hogy a hagyományos alapanyagokhoz cukrot adna. Steviaval vagy maltitollal édesített csokijaik diabetikus édességek, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Tejcsoki, étcsoki, fehércsoki, mogyorókrém is a paletta része.

Elérhetőség: Központi raktáron
Várható szállítás: 2023. február 03.
3.490 Ft
Menny.:
Kedvencekhez adom

A Cavalier egy 1996-ban alapított, családi tulajdonban lévő belga prémium csokoládégyártó, mely kizárólag cukor nélküli csokoládé-termékeket gyárt, anélkül, hogy a hagyományos alapanyagokhoz cukrot adna. Steviaval vagy maltitollal édesített csokijaik diabetikus édességek, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Tejcsoki, étcsoki, fehércsoki, mogyorókrém is a paletta része.

Elérhetőség: Központi raktáron
Várható szállítás: 2023. február 03.

Leírás

Ízletes belga tejcsokoládéval készült törökmogyorókrém, mely finomított cukor helyett steviával és eritritollal van édesítve. Csökkentett szénhidráttartalommal, valamint magas rosttartalommal rendelkezik. Palacsinták, sütemények megtöltésére ajánljuk, bár van, aki magában kanalazza. Diétázók, cukorbetegek is elmerülhetnek az élvezetekben. Hála Steviának és Eritritolnak!

A stevia a természetes cukorhelyettesítők csoportjába tartozó, kalóriamentes édesítőszer. A növényt évszázadok óta ismerik és használják dél-amerikai őslakosok ételek édesítésére, gyógyításra, a köztudatban azonban csak néhány évtizede van jelen. Az édesítőszert a jázminpakóca leveléből (Stevia rebaudiana Bertoni, a krizantémfélék családjába tartozik) állítják elő, amely Paraguayban és Brazíliában őshonos, de Magyarországon is termeszthető. Az édes ízért felelős összetevőt 1931-ben izolálta két kémikus Franciaországban. A kinyert finom, kristályos, fehér por a stevioside nevet kapta. A sztívia alapú édesítőszerek a növény leveleiből kivont szteviol-glikozidokat legalább 95%-os koncentrációban tartalmazzák. A tisztított sztívia kivonat már számos országban engedélyezett, többek között az USA-ban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Svájcban, és Új-Zélandon. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2010 áprilisában biztonságosnak ítélte, 2011 decembere óta pedig az EU teljes területén engedélyezett a nagy tisztaságú sztívialevél kivonat édesítésre történő alkalmazása. A stevia 200-300-szor édesebb, mint a nádcukor. Az EFSA rendelete szerint a megengedhető napi beviteli (ADI) érték 4 mg/ttkg. A WHO (Egészségügyi Világszervezet), az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet) és az EFSA több száz állati és humán tanulmány, valamint kutatás alapján egyöntetűen megállapította, hogy biztonságosan fogyasztható mindenki számára, így felnőtteken kívül kismamák, gyermekek, idősek és cukorbetegek részére is ajánlható. A kutatók nem találtak semmilyen káros mellékhatást, nem okoz rákot, valamint allergiás tünetekről sem számoltak be. Nincs káros hatással a fogakra és nem okoz változást a testtömegben. Egyes vizsgálatok szerint jótékony hatással van a magas vérnyomásra, valamint az érelmeszesedésre is, bár ezen hatások még nem bizonyítottak egyértelműen. Emésztésünk során a bélrendszerben szteviolra bomlik, majd a vizelettel távozik szervezetünkből. Nem vált ki glikémiás reakciót, azaz nem okoz vércukorszint-emelkedést, nem növeli a szervezet inzulinszintjét sem, ezért is illeszthető olyan jól be cukorbetegek diétájába. Az energiaegyensúlyt sem befolyásolja, tehát testsúlycsökkentő életmódot folytató személyek, alacsony szénhidrátbevitelre szoruló betegek étrendjében is bátran lehet alkalmazni ezt az édesítőszert. 

Az eritrit, más néven eritritol egy olyan cukoralkohol, melyet egyre több csökkentett kalóriatartalmú ételben, édességben megtalálhatunk, mint természetes édesítőszer. Az eritrit olyan gyümölcsökben is természetes módon előfordul, mint a szőlő, a dinnye, vagy a körte. Teljesen biztonságos a használata, amit az amerikai FDA is elismert, először 1997-ben, majd 2001-ben meg is erősítette ezen álláspontját. Az eritrit egy fehér, kristályos por, melynek íze nagyon hasonlít a szacharózhoz, vagyis a finomított, klasszikus cukorhoz. Gyakorlatilag kalóriamentes, glikémiás indexe nulla, tehát nem emeli meg a vércukorszintet. A fogaknak is “ jót tesz”, azáltal, hogy nem okoz fogszuvasodást. Cukorbetegek számára nyugodt szívvel ajánlható. Mivel nagy része a vékonybélben 24 órán belül felszívódik, így igen gyorsan távozik a szervezetből.

Tejfehérjét, búzát és mogyorót feldolgozó üzemben készült. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet. 

Termék összetevők: növényi zsírok (repcemag, pálma), inulin, oligofruktóz, mogyoró (13%), édesítőszerek (eritrit, szteviol-glikozidok), csökkentett zsírtartalmú kakaópor, sovány tejpor, emulgeálószer (napraforgólecitin), természetes aroma.

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére