Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Arabica Kávé

A kávéfajtákat két alapvető csoport uralja: az egyik a robusta, a másik pedig az arabica kávé. Ebből is az arabica (Coffea Arabica) a legnépszerűbb. A világ éves fogyasztása 150 millió zsák kávébab körül van, ennek nagyjából 70%-a arabica kávé. Az arabica a legrégebben ismert faj. A kávénövény származási helye a mai Etiópia területe. A pörkölt, őrölt kávéból készített ital fogyasztását Jemenben jegyezték fel először. Az arabica kávéfajták rendkívül igényesek a termesztés környezeti tényezőivel szemben. A talaj minősége, az átlaghőmérséklet és hőingadozás, a csapadékmennyiség, a páratartalom mind-mind erőteljesen befolyásolja a kávé minőségét. Az arabica ugyanakkor kevéssé ellenálló a különböző kártevőkkel, betegségekkel szemben. A kávébab termése ovális, kissé lapos, két kávészemet tartalmaz, 7-9 hónap szükséges az éréshez. Az évszázados nemesítő munka eredményeképpen ez a fajta rendelkezik a legkiemelkedőbb érzékszervi értékekkel. Kevesebb koffeint tartalmaz, aromákban, ízvilágban gazdag. Selymes ízvilágának köszönhetően jellemzően lágy (bécsi vagy francia) pörkölést alkalmaznak az arabicánál. A kávébab cukortartalma kb. duplája, zsírtartalma 60%-kal magasabb a robustáéhoz képest. Lágy ízei miatt ideális alapanyag cappuccinónak és latténak. Ára kétszerese a robustáénak.

Tartalomhoz tartozó címkék: arabica kávé
Az oldal tetejére