cím
Leírás
A “Monti” szarvasgomba pesto abból a gondolatból származik, hogy a klasszikus genovai pestot gazdagítsuk, összepárosítsuk a Föld egyik legértékesebb összetevőivel: bazsalikommal és szarvasgombaval, az elegancia jegyében. A szarvasgomba pestoval a legegyszerűbb étel is a legnagyszerűbb lehet. Általánosságban véve, a pesto vagy „pesto alla genovese” a liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője: bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított szósz (a fenyőmag például dióval is helyettesíthető). Olaszországban jellemzően tésztafélékhez (például trenette, lasagne, gnocchi, troffiette), esetleg kevés főtt burgonya társaságában tálalják, első fogásként, de számos egyéb tészta-, leves- (pl. minestrone) és zöldséges ételek hozzávalója lehet, kisebb mennyiségben. Felbontás után a pesto eltarthatósági ideje akár két hét is lehet, amennyiben mindvégig olívaolaj borítja a tetejét.
Ha még több pesto-ra vagy kíváncsi, nézz körül itt! Ideális előételekhez, szószokhoz, pirítósra kenve, szendvicsek megbolondítására vagy pácként is remekül funkcionál
Információk
Főkategória | Szószok, Öntetek, Mártások |
Alkategória | Pestok |
Íz | Szarvasgomba |
Glutén infó | Gluténmentes termék |