Prokisch Lilla a Glulu’s Freefrom termékek fejlesztője, akit gluténérzékenysége és az a tény motivált saját termékek létrehozására, hogy édesapjával nem találták a számukra minden téren megfelelő ízű kenyeret, a "régihez" hasonló variációt. Ekkor határozta el, hogy igazán finom kenyeret fog készíteni, amit mindketten jóízűen meg tudnak enni. Saját maga kezdett fejleszteni gluténmentes recepteket. “Aztán 2015-ben már sikerült kisütnöm az egyik legfinomabb kenyeret, amit valaha ettem. Elhatároztam, hogy ezt másokkal is megosztom. Ezért jelentkeztem az Innovatív Generáció Debrecen - az !genDebrecen nevezetű – képzésre és versenyre, hogy dolgozni vágyó, szorgalmas fiatalokat, tapasztaltabb társakat keressek, hogy az ötletem megvalósításával "jobbá tegyük a világot.“ Pár hónappal később megalapították az első saját vállalkozásukat: Glulu Pékmanufaktúra Kft. néven. 2018 elején frissült a termékkínálatuk, bővítették a termelési kapacitásukat és a nemzetközi piacépítést is megcélozva, megújult márkanév alatt, immár Glulu's FreeFrom néven forgalmazzák mentes finomságaikat.
|