Leírás
Termelői mézek a pannonhalmi Zümi Méhészetből.
A klasszikusok mellett, mint akácméz, virágméz vagy gesztenyeméz, olyan egyediségeket is találsz, mint gyógynövényes mézek, propolisz cseppek, valamint ínyenc krémmézek. A Zümi Méhészet az elsők között kezdett el ínyenc krémmézeket, ízesített mézeket készíteni. Jelenlegi termékkollekciójuk hosszas kísérletezés és kutatómunka eredménye. Gyógynövényes mézeiket gyógynövényes ágyon való érleléssel, valamint az ízesítés közvetlen bekeverésével alkotják meg. A desszertmézeknél - gourmet mézeknél - a prémium minőségű alapanyagok használata az, mely a valódi ízélmény elengedhetetlen kelléke: A hagyományos, ám kiváló minőségű termelői mézet keverőgépbe töltik, majd lassú keverőmozdulatokkal hosszú órákon át folyamatosan kevergetik. Ettől a méz szerkezete megváltozik, s létrejön a folyékony állapotú, klasszikus méz helyett egy új, kanalazhatóbb, kristályosabb állag. Ezt a krémmézet ízesítik tovább 100% természetes alapanyagú pasztákkal. A végeredmény egy sűrű, krémszerű állag, amiből nem spórolják ki az adott ízesítésért felelős komponenseket sem. Fantasztikusak önmagukban fogyasztva, de kiválóak gasztro-mézeknek is. Adhatjuk salátákhoz, saláták önteteihez, zabkását bolondíthatunk velük, adagolhatjuk turmixokba vagy mártogathatunk beléjük gyümölcsöket, olajos magvakat is. Házi növényi tejeket is ízesíthetünk velük. Például mandulatejet a csokoladés, zabtejet az epres vagy akár a karamellás krémmézzel is édesíthetjük. Az áfonyás krémméz kellemes harmóniát ad mogyoróval, mogyoróvajjal párosítva: mogyoróvajas, banános amerikai palacsintához kifejezetten szuper. Az Ír Krémlikőrös az egyik legjobb salátaöntet alapanyag. Egy könnyed kakukkfüves csirkesalátán - jégsalátàval, pirított dióval, almával, mazsolával, sajtkockákkal gazdagítva - igazán jól vegyül akár majonézzel elkeverve, akár hidegen sajtolt dióolajjal mixelve. Többféle variációban találsz náluk krémmézeket: epres, áfonyás, csokodulás (levendulás-csokis), narancsos-fahéjas, csokoládés, karamellás, ír krémlikőrös, kávés-rumos és még ki tudja, mi jön? Felhasználhatóságuk igen széles skálán mozog, mi csak néhányat említettünk a számos egyéb lehetőség közül. Az arányok csodálatosan el lettek találva. Nem túl folyós, kellően szilárd, nem túl édes, mégis elegánsan édes. Pontosan ez a kifinomultság, jó ízlés az, amitől önmagukban is fogyaszthatóvá válnak és lépnek a krémmézek képzeletbeli trónjára. Mestermunkák. Bárki is legyen felelős ezekért a tökéletes arányokért, mi kiderítjük!
Interjú hamarosan!
Termék összetevők: %
Allergének vastagon kiemelve.