Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Xilit (Nyírfacukor)

A xilit egy természetes, növényi eredetű, cukormentes édesítőszer, melyet kezdetben a nyírfák rostjából, a xiliánból állítottak elő, de azóta a kutatók felfedezték, hogy sokkal egyszerűbben is hozzá lehet jutni ehhez az édesítőszerhez, többnyire kukoricarostból. A klasszikus cukorral teljesen azonos mennyiségben alkalmazható, kivéve, ha valamilyen desszerthez karamellizálni szeretnénk, ugyanis az édesítőszerek arra nem alkalmasak. Kelttésztás receptekhez sem használhatjuk, mert nem fog “megkelni” a tésztánk, nem tud reakcióba lépni az élesztőgombákkal. 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a sima cukor, szénhidráttartalma pedig 25%-kal alacsonyabb. Glikémiás indexe alacsony, így nem emeli meg a vércukorszintet, lassan szívódik fel és fokozza a jóllakottság érzetét, ennek köszönhetően a xilit rendszeres használatával meggátolhatjuk a túlevést és megfékezhetjük az elhízást. Lúgosító hatása végett Candida-diétában is megállja a helyét. Nem okoz fogszuvasodást sem. Alapvetően egy teljesen egészséges termék, ám nagymértékű fogyasztása - főleg, ha nincs hozzászokva a szervezetünk - hasmenést okozhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: xilit nyírfacukor
Az oldal tetejére