cím
Leírás
A különféle lapos kenyerek igazi megmentők lehetnek a dolgos napokon. Jól elvannak a fagyasztóban és bármikor, percek alatt kiadós, gyors fogás készülhet segítségükkel - mégpedig változatosan. A vékony lepénykenyeret elkészíthetjük melegszendvicsnek vagy akár mini pizzának is.
Gluténmentes, szójamentes, GMO mentes, adalék- és tartósítószer mentes, mellékíz mentes, gondosan válogatott rosttartalom, lassan felszívódó szénhidrátok, puha tészta, könnyen elkészíthető.
Tortilla recept
Hozzávalók és elkészítése (6 db 21 cm-es):
• 200 g Wise Food Tortilla Lisztkeverék
• 4 g só
• 200 g langyos víz
• 10 g gluténmentes liszt a gyúráshoz
Adjuk a lisztkeverékhez a sót, öntsük hozzá a vizet és fakanállal alaposan keverjük össze. Fedjük le az edényt, majd pihentessük 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, s osszuk 6 egyenlő súlyú darabra. Nyújtsunk mindegyikből 21 cm átmérőjű körlapot. Közepes hőfokra melegített serpenyőben, zsiradék nélkül, oldalanként kb. 2-2,5 perc alatt készen is van. Ahogy kisültek a lapok, tegyük őket konyharuhába, hogy visszapuhuljanak vagy fedjük le őket egy fedővel, esetleg tányérral, így biztosan nem száradnak ki.
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Tortilla |
Összetevő | Köles |
Glutén infó | Gluténmentes |