cím
Leírás
A nokedlit igazi magyar ételként tartjuk számon, holott német és osztrák hatásra terjedt el nálunk, mint megannyi más étel is - persze magyarosítva. Olyannyira népszerű lett, hogy manapság sok ételt már el sem tudunk képzelni e nélkül. Ugye, hogy a pörkölt ezzel az igazi? A Wise Food Nokedli Lisztkeverékkel pofon egyszerű a nokedlikészítés.
Gluténmentes, szójamentes, GMO mentes, adalék- és tartósítószer mentes, mellékíz mentes, gondosan válogatott rosttartalom, lassan felszívódó szénhidrátok, puha tészta, könnyen elkészíthető.
Vegán Nokedli recept
• 125 g Wise Food Nokedli Lisztkeverék
• 165 g víz
Főzéshez:
• 1,5 l víz
• 3 g só
Főzés után az átkeveréshez:
• 1 evőkanál olaj
Keverjük csomómentesre a hozzávalókat és pihentessük, míg a vizet felforraljuk. Ha felforrt a víz, csökkentsük a hőmérsékletet. Szaggassuk bele a tésztát, állítsuk magas hőfokra és forraljuk fel. Ha kész a galuska, öntsük le róla a forró vizet, majd 2 percre tegyük hideg vízbe. Végül szűrjük le ezt is és keverjük össze 1 evőkanál olajjal, hogy ne tapadjanak össze.
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Nokedli / Galuska |
Összetevő | Köles |
Glutén infó | Gluténmentes |