cím
Leírás
A viktoriánus Angliában eredetileg a cselédek eledele volt, sütimaradékból és kenyérmorzsából készült. Később, mikor a ház urai is megkóstolták, az úri szalonokba is belopózott és a híres ötórai teák kedvelt finomsága lett. De igazán népszerűvé akkor vált, mikor a társadalom széles rétege rájött arra, hogy a muffin egy nagyon egyszerűen elkészíthető édesség, ráadásul igen gyorsan megvan.
Gluténmentes, szójamentes, GMO mentes, adalék- és tartósítószer mentes, mellékíz mentes, gondosan válogatott rosttartalom, lassan felszívódó szénhidrátok, puha tészta, könnyen elkészíthető.
Muffin recept
• 200 g Wise Food Muffin Lisztkeverék
• 30 g kakaópor
• ízlés szerint édesítőszer vagy 200 g cukor
• 2 g só
• 8 g sütőpor
• 65 g olvasztott étcsokoládé
• 110 g sárgabaracklekvár
• 3 db tojás (héj nélkül 115 gramm)
• 200 g puha margarin
• 70 g aprított étcsokoládé, sütés előtt a muffinok tetejére
Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ebből kapunk egy lisztes keveréket. Robotgéppel habosítsuk fel a nedves hozzávalók elegyét is, majd öntsük hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk egyneművé őket. Ezután osszuk a masszát 12 db szilikon muffinformába, (vagy muffin papírral sima fémformába), s szórjuk el a tetejükön az aprított csokoládét. Pihentessük, míg a sütő melegszik. Előmelegített sütőben, 180°C-on, alsó–felső programon 30–35 perc alatt süssük készre.
Ha szeretnéd magkrémekkel is megbolondítani, megtölteni vagy egyszerűen csak a tésztájába keverni - a mogyoróvaj, mandulavaj, diókrém remekül passzol a csokis ízvilághoz -, akkor erre nézelődj, hátha elkap az ihlet.
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Kekszek és Sütik |
Összetevő | Rizs |
Glutén infó | Gluténmentes |