cím
Leírás
Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak: a linzer is ilyen - semmi extra, de mindennél jobban tud esni. Amikor a szelet közepéhez érünk, a gyümölcslekvár kibuggyan a két tészta közül, az édes sült marmaládé felragad a szájpadlásra és pereg a fogak között az omlós tészta. Ami a csinos tányérunkon maradt belőle, annak a teteje még ezután is roppanós, ugyanakkor az alja puha. Ez a linzer. A Wise Food Linzer Lisztkeverékkel gluténmentes islert, linzert, valamint számos aprósüteményt készíthetünk.
Gluténmentes, szójamentes, GMO mentes, adalék- és tartósítószer mentes, mellékíz mentes, gondosan válogatott rosttartalom, lassan felszívódó szénhidrátok, puha tészta, könnyen elkészíthető.
Gluténmentes linzer recept
7 db linzer hozzávalói és elkészítése:
• 125 g Wise Food Linzer Lisztkeverék
• ízlés szerint édesítőszer vagy 75 g cukor
• 2 g vaníliaaroma
• 2 g citromhéj
• 60 g kókuszolaj vagy 80 g vaj
• 1 darab tojás
• 8 g gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
• lekvár ízlés szerint a töltelékhez
A tésztát összeállítás után fél órára tegyük hűtőbe. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át (ha morzsálódós, ne íjedjünk meg, a kezünk melegétől jól gyúrhatóvá fog válni), majd nyújtsuk kb. 4-5mm vastagra. Szúrjuk ki linzerszaggatóval (7 teli és 7 lyukas). Ha közben törős lesz a tészta - főleg kókuszolaj használatakor -, tegyük vissza kis időre a hűtőbe. Ezután rakjuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire és pihentessük, míg a sütő melegszik. 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 12 perc alatt elkészül. Ne süssük túl, mert törni fog a tészta, még puhán vegyük ki a sütőből. Ízlés szerint a kihűlt tésztát töltsük meg lekvárral. Klasszikus sárgabaracklekvárra, esetleg valami igazán különleges gasztro-lekvárra gondoltál? Nézz be ide!
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Kekszek és Sütik |
Összetevő | Rizs |
Glutén infó | Gluténmentes |