Leírás
A selyemfüvet az akáccal megközelítőleg egy időben hozták Magyarországra Észak-Amerikából, már 1816-ban. Európában hazánkban vannak a legnagyobb egybefüggő területei, ezért a selyemfűméz (más néven vaddohány, selyemkóró) igazi Hungarikum. Sivár homokon, ahol más növény nem terem meg, szépen díszlik és mézel. Kizárólag a Kiskunságban található nagyobb foltokban, mely jó méhlegelőt biztosít és nagyobb mennyiségű igazi selyemfűmézet ad. Az akác után nyílik. Száraz melegben, 28-30 fokon nektároz a legjobban. Más növényekkel egy időben nem virágzik. A selyemfűméz különlegesen illatos, intenzív ízű méze pedig világos. Hasonló az akácéhoz, talán egy árnyalattal sötétebb. Pollentartalma alacsony, mert a méhek nem gyűjtik virágporát, így allergiások is fogyaszthatják. Gyulladáscsökkentő, vérnyomásszabályozó hatású, immunerősítő. Jó tárolási körülmények között későn kristályosodik ki. Klinikai kísérletek szerint gyulladáscsökkentés tekintetében a selyemfű méz a második leghatásosabb mézfajta. Ráadásul igazi finomság. Csak változatlan formában, nyersen illik fogyasztani. Erős ízével javítani lehet más mézfajtákat.
Termék összetevők: %
Allergének vastagon kiemelve.