Leírás
A lépes méz lépben lévő akácméz. A méhek gyakorlatilag minden gyűjtött és elraktározott mézet lépes mézként tárolnak, de a piaci igényeknek megfelelően csak akácmézből készült lépes méz kerül forgalomba. Magát a lépet méhek készítik, méhviaszból. A viasz tulajdonképpen a méhek „váladéka”. A viaszlép aranysárga színű, hatszögletű sejtekből áll, melybe az érett akácmézet a méhek elraktározzák, s mivel a méz hidroszkópos, a későbbi vízfelvétel meggátlása miatt lefedik viasz, valamint propolisz keverékéből álló szürkésfehér sejtfedéllel. A lépes méz minden alkotóeleme fogyasztható! Leginkább desszertként vagy különleges édességként fogyasszuk. Fogyasztáshoz célszerű a tányéron apró kockákra vágva tálalni és önmagában fogyasztani. Ugyan minden része fogyasztható, de vannak akik a viaszt nem nyelik le, hanem inkább szopogatás/rágás után kiköpik. Ajánlott emésztési zavarok esetén, viasz, magas nyomelem, vitamin- és enzimtartalma végett.
Termék összetevők: %
Allergének vastagon kiemelve.