Leírás
Alföldi minőségi termelői hársméz. Színe a világos sárgától a középbarnáig terjed, mely a virágporgyűjtés idejétől függ. Illata és íze határozott, kiválóan alkalmas italok ízesítésére, de natúran is fogyasztható. Viszonylag nehezen kristályosodik, de ha kikristályosodik, nagyszemcsés fehér színűvé válik, néha frakcionáltan fent nagyszemcsés, középen finomszemcsés, alul pedig sötét, folyékony formában jelenik meg. A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba. A méz folyékonysága napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg! Illóolajai, farnezol tartalma, valamint egyéb hatóanyagai révén jó hatással van a megfázásos tünetek enyhítésére (köhögés, hörghurut), hiszen igen erős antibiotikus hatású méz. Fogyasztása önmagában kanalazva vagy italokba keverve a legoptimálisabb. Mézet csak már fogyasztható hőmérsékletű italba keverjünk, ne forrázzuk! Ajánlott tehát megfázás, torokgyulladás, köhögés, továbbá lázzal járó betegségek esetén. Fogyasztása idegesség, nyugtalanság, álmatlanság leküzdésére is javasolt. (Lefekvés előtt 1 kanál mézet tanácsos ilyen esetekben fogyasztani.)
Termék összetevők: %
Allergének vastagon kiemelve.