Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szénhidrátcsökkentett

Legyen szó kenyérről, péksüteményről, tésztáról, pizzáról vagy akár palacsintáról, mindegyik alapja a liszt. A finomított fehérliszt nem sok tápanyagot tartalmaz, mivel a korpát a feldolgozás során eltávolítják róla. A szénhidrátcsökkentett jelzés nem azt jelenti, hogy adott termékből kivonták a szénhidrátot, hanem hogy egy olyan alapanyagot használtak fel az elkészítéséhez, melynek szénhidráttartalma valamivel kevesebb, mintha sima fehérlisztből vagy más, magasabb szénhidráttartalommal rendelkező alapanyagból készítették volna. Épp ezért, ha úgy döntesz, hogy mától szeretnél szénhidrátcsökkentett ételeket fogyasztani, akkor bátran cseréld le a kamrában a liszteket, a tésztákat és más, gyors felszívódású szénhidrátokat tartalmazó élelmiszereket. Az alacsony szénhidráttartalmú, úgynevezett egészséges lisztekkel kicsit nehezebb sütni, mint a fehérlisztekkel, ezért érdemes kísérletezni az előre bekevert lisztkeverékekkel, melyekkel ugyanúgy megsütheted kedvenceidet. Ezekből is mértékkel ajánlatos fogyasztani, viszont ily módon több rostot viszünk be a szervezetünkbe és kevésbé leszünk éhesek napközben. Fedezd fel lisztjeinket, lisztkeverékeinket itt!

Tartalomhoz tartozó címkék: szénhidrát szénhidrátcsökkentett
Az oldal tetejére