cím
Leírás
A nyers kakaóbabot a természet egyik leghatékonyabb szuperételeként tartják számon, amely több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz. Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat, vitaminokat. Gazdagon megtalálható benne például a foszfor, vas, magnézium, réz, kálium, kalcium, szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Mindemellett a természet egyik leggazdagabb antioxidáns forrása, amiért az antioxidánsok királyaként is sokszor emlegetik. A Sambirano Gold kakaóbabok különlegesek, egyediségük az átlagon felüli vitamin- és tápanyag tartalomban rejlik, ami az átlagtól eltérő fermentációs és szárítási procedúrának köszönhető. A hagyományos, 7-9 napig történő fermentáció helyett a Sambirano Gold kakaóbabokat mindössze csak 2 napig fermentálják. Az ezt követő szárítás szintén nem a megszokott módon zajlik: a szokásos 1-2 hét helyett 3-4 hétig tart, mely során gondosan ügyelnek arra, hogy a kakaóbab szemek folyamatosan 40 °C alatt legyenek. A rövid ideig történő fermentálás és az alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig történő szárításnak köszönhetően a Sambirano Gold kakaóbabok átlagon felüli vitamin- és tápanyag tartalommal rendelkeznek. A nyers kakaóbab rendszeres fogyasztásával természetesen vitalizálhatjuk szervezetünket, bőséges antioxidáns kapacitása pedig védelmet nyújthat a különböző egészségügyi kihívásokkal szemben.
A nyers, napon szárított kakaóbabot a fekete csokoládéra hasonlító enyhén kesernyés, de egyben gyümölcsös és citrusos ízvilág jellemez. Amennyiben szeretnéd a nyers kakaóbab egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, 5-7 szem Sambirano Gold kakaóbabot rágcsálj el naponta. A kakaóbab szemek héjjal együtt is elfogyaszthatók, de igény szerint meg is pucolhatod őket. Állagukat illetően, a megpucolt kakaóbab szemeket a földimogyoróhoz lehet hasonlítani, de ha esetleg gondot okoz az elrágása, nyugodtan le is lehet darálni. A nyers kakaóbab egészben vagy őrölve fogyasztható önmagában, továbbá adhatjuk müzlikhez és smoothie-hoz is.
Számtalan olyan tanulmány napvilágot látott már, melyek a kakaó-flavonoidok élettani hatásait vizsgálták, olyan különböző egészségügyi problémákat érintően is, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, a demencia megelőzése vagy éppen a magas vérnyomás. A vizsgálatokban résztvevők megközelítőleg 1000 milligramm dózisú kakaó-flavonoidot fogyasztottak naponta, amitől kiváló eredmények születtek. A nyers, napon szárított kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok, ekkora dózis beviteléhez pedig 6 gramm kakaóbabot (megközelítőleg 6 szemet) kell elfogyasztanunk naponta.
Származási hely: Peru
A Sambirano Gold gyártóról:
Átlagon felüli vitamin- és tápanyagtartalom, 100% organikus, gondosan válogatott, prémium minőségű csokoládé- és kakaó készítmények, a lehető legtermészetesebb formában. Ezt kínálja az egyedülálló Sambirano Gold az egészségtudatos fogyasztók számára. Nyers, napon szárított egész kakaóbab, kakaótöret, mindenmentes kakaópor, kakaóvaj, 100% csoki pasztillák, antioxidáns szuperkeverékek, mindez káros adalékanyagok nélkül. Igazi, mennyei kakaó illat, mely felbontás után fátyolként öleli körbe az érzékszerveinket.
Még több Sambirano Gold?
Információk
Főkategória | Kakaó, Forró Csoki |
Alkategória | Kakaóbab |