cím
Leírás
A tönköly egy ősi gabona, fogyasztása több mint 5000 évre nyúlik vissza, már a vadászó-gyűjtögető ember is fogyasztotta. Egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően egyre népszerűbb a búza alternatívájaként. Mivel a tönkölyt nem termesztették széles körben, mint a közönséges búzát, nem vetették alá genetikai módosításoknak sem, ebből kifolyólag legtöbb eredeti tulajdonságát megőrizte. Ha a búza és a búzából készült liszt egyik egészségesebb alternatíváját keresed, a tönköly jó választás lehet. A többi búzafajtához képest lényegesen magasabb a fehérje- és sikértartalma. Az emberi szervezet számára nagyon kedvező, jól hasznosuló aminosavakat tartalmaz. Nagy mennyiségű B-vitamin (B1, B2, B6), E-vitamin található benne, valamint kálium, kalcium, vas, mangán, magnézium, fluor, niacin, réz, szelén, cink és rost. Könnyen emészthető, nem terheli a szervezetet, a benne lévő anyagok viszonylag gyorsan felszívódnak. Alacsony kalóriatartalma végett jól beilleszthető fogyókúrás étrendekbe. Azonban nem gluténmentes, így az arra érzékenyek diétájában nem alkalmazható.
A Rédei tészta gyártóról:
Vegyszermentesen, génkezeléstől mentesen. Cégük 2007-ben a bio tönköly tésztacsaláddal elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyviselési jogát. Folyamatosan ellenőrzik a beérkező alapanyagokat és természetesen a késztermékeket is, erre a feladatra minősített, független laboratóriumot kértek fel. Választékuk hatalmas: 40 féle formájú és fajtájú tésztát gyártanak csak a bio tönköly lisztből és akkor még nem említettük példának okán a bio durum vagy teljes kiőrlésű vonalat. Kínálatukban még kézi formázású tarhonyát is találsz!
Még több Rédei tészta?
Információk
Főkategória | Tészták |
Fajta | Tönköly |
Típus | Nagykocka |
Bio infó | Bio termék |