cím
Leírás
A magyar konyha hagyományainak az évszázadok során oly szerves részeivé váltak a több tojásos tészták, hogy szinte elképzelhetetlen lett bármilyen tésztaféle, mely hozzáadott tojás nélkül készül. A durumbúzából azonban tojás, tojáspor és egyéb adalékanyagok nélkül is kiváló főzési értékű tészta készíthető, melynek sem zamat, sem illat tekintetében nem kell szégyenkeznie a tojásos tésztákkal szemben. A durumbúza fehérjetartalma hasonló a kenyérbúzáéhoz, azonban gluténtartalma magasabb, így gluténérzékenyeknek nem tanácsos a fogyasztása. A durumbúza több értékes tápanyagot tartalmaz, több A, B és E-vitamint, valamint rostokban is gazdagabb, mint a kenyérbúza. A rostdús táplálkozás növeli a teltségérzetet, így megkönnyíti a fogyókúrát, csökkenti a zsírok felszívódását, a koleszterinszintet, ezáltal az érelmeszesedés, valamint a szívbetegség rizikóját is. Legnagyobb előnye azonban az alacsony glikémiás indexe, ami annyit tesz, hogy nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet, ezért cukorbetegek, fogyókúrázók is nyugodtan beilleszthetik étrendjükbe. Remek tészta alapanyag, a tésztamasszája rugalmas, könnyen kezelhető, amit tojásallergiások is bátran fogyaszthatnak, hiszen tojásmentesen készülnek.
A Rédei tészta gyártóról:
Vegyszermentesen, génkezeléstől mentesen. Cégük 2007-ben a bio tönköly tésztacsaláddal elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyviselési jogát. Folyamatosan ellenőrzik a beérkező alapanyagokat és természetesen a késztermékeket is, erre a feladatra minősített, független laboratóriumot kértek fel. Választékuk hatalmas: 40 féle formájú és fajtájú tésztát gyártanak csak a bio tönköly lisztből és akkor még nem említettük példának okán a bio durum vagy teljes kiőrlésű vonalat. Kínálatukban még kézi formázású tarhonyát is találsz!
Még több Rédei tészta?
Információk
Főkategória | Tészták |
Fajta | Durum |
Típus | Spagetti |
Bio infó | Bio termék |