cím
Leírás
A Pesasur spanyol márka egy szinoníma és biztosíték a prémium minőségű, színhús halak osztályára. Az üvegcsék semmiféle mesterséges anyagot, tartósítószert vagy ízfokozót nem tartalmaznak és magát a halhúst sem dúsítják semmivel. Remekül harmonizál tésztás ételekkel, salátákkal. Fogyasztása szinte mindenkinek ajánlható, aki nem érzékeny a tengeri herkentyűkre, ráadásul tele van jó minőségű Omega-3 zsírsavakkal. Az Omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav, valamint a dokozahexaénsav. Ezek a zsírsavak az emberiség táplálkozásában mindig is jelen voltak, azonban a szervezet biológiai folyamataiban betöltött értékes szerepüket csak az utóbbi néhány évtizedben ismerték fel. A zsírsavak az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok, olajok lebontási termékei - ismerteti Dr. Borsi-Lieber Katalin a WEBBeteg számára. Két nagy csoportjuk a telített és a telítetlen zsírsavak osztálya. A telítetlen zsírsavakat - néhány kivételtől eltekintve - a szervezet nem képes előállítani (esszenciális zsírsavak), ezért a napi szükséglet biztosításához az Omega-3 zsírsavak esetében is nélkülözhetetlen a táplálék formájában történő bevitelük. Jelentős mennyiségben tengeri halakban fordulnak elő, az édesvízi halfajtákban nem találhatóak meg. Hazánkban a busa zsírja, néhány növényi olaj és magvak, valamint a szójabab is tartalmazza az esszenciális zsírsavakat. A hetente ajánlott fogyasztási mennyiség 200-300g, azonban Magyarországon az ajánlott mennyiség csupán egynyolcadát fogyasztjuk. Egy kis odafigyeléssel növelhetjük a szervezetünkbe kerülő Omega-3-zsírsavak mennyiségét, megtapasztalhatjuk egészségünkre kifejtett pozitív hatásait. Hetente minimum három alkalommal fogyasszunk tengeri halból vagy busából készült ételeket, hiszen az Omega-3 zsírsavaknak számos hasznos tulajdonsága van, mely segít egészségünk megőrzésében. Támogatja a magzat fejlődését, csökkenti a koraszülés előfordulását. A csecsemőkben szerepe van a megfelelő látásélesség és szellemi fejlődés kialakításában. Mérséklik a vér koleszterinszintjét, így ezzel együtt csökken az érelmeszesedés, valamint a szívinfarktus kialakulásának kockázata is. Szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Továbbá részt vesznek az idegrendszer és sejthártyák felépítésében.
Információk
Főkategória | Tengeri Halak |
Fajta | Makréla |