Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Növényi Fehérje

Ha valaki nem fogyaszt húst, illetve általában véve állati eredetű élelmiszereket - mint tojás, túró, tej, sajt, joghurt -, akkor növényi forrásból is biztosíthatja szervezete fehérjeszükségletét. A fehérje testünk alkotóeleme, mindenhol megtalálható: izmokban, szervekben, csontokban bőrben, hajban, a fehérjék pedig aminosavakból állnak, melyekből kilencet szervezetünk nem képes előállítani. Ezek az úgynevezett esszenciális aminosavak. Leggazdagabb forrásai: hüvelyesek, gabonafélék, quinoa, zab, gomba, szójabab, barna rizs, magvak, kiváltképp a földimogyoróvaj. További hatásos módszer, ha koncentrált, vegán (növényi) fehérjeporokkal egészíted ki az étkezéseidet. Adagolhatod turmixokhoz, pudingokhoz, zabkásához, palacsintához, de akár sütemények elkészítéséhez is felhasználhatod, dúsíthatod az összetevőket.

Tartalomhoz tartozó címkék: aminosavak fehérje növényi fehérje
Az oldal tetejére