cím
Leírás
A kókuszolaj 100% tisztaságú, vegyszermentes, hideg sajtolással nyert szűz kókuszolaj, mely az első sajtolás eredménye. A magyarországi gyártású termék szilárd állapotban fehér színű, folyékonyan pedig áttetsző. A kókuszolajnak enyhén kókuszos íze és fantasztikus kókuszillata van. Igazi túlélő a trópusi területek növénye, a pálmafa. Nagyon jól ellenáll az időjárás viszontagságainak. Diója hat-hét hónap alatt éri el maximális méretét. Erős, kemény héj védi a magbelet, mely vizes, zselészerű, mikor még nem teljesen érett. Az éréssel vizes állománya fokozatosan húsra változik. Ahhoz, hogy a kókusz teljesen megérjen, tizenkét-tizennégy hónapnak is el kell telnie. Ekkor a földre esik, s héja magától szétnyílik. A jó kókusztermés a sok napfény függvénye. Körülbelül 300 óra napsütés eredményez megfelelő minőségű termést. Az ázsiai országokban már évtizedek óta elterjedt olajféleség a kókuszolaj. Fajtái között szűrt, valamint szűz olajat különböztetünk meg. A szűz olaj a kókusz minden értékét magában hordozza, mely az ínyenc konyhák kedvelt alapanyaga is. A Nature Cookta VCO Kókuszolaj fontos konyhai alapanyag, mellyel számos modern étrend kiegészíthető. Sokoldalúan alkalmazható, bátran süthetünk, főzhetünk is vele. A szűz kókuszolaj sok ázsiai currys étel alapja. Kissé édeskés íze miatt legfőképpen süteményekhez, péksüteményekhez ajánlott, felhasználásával a kókusz íze jobban érvényesül az ételekben. Sokan fogyasztják az édesség utáni vágy csökkentésére is.
Információk
Főkategória | Olajok, Balzsamecetek |
Alkategória | Sütő- és Főző Olajok |