Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
980 Ft
Menny.:

Nature Cookta Tökmagliszt 500g

A termékek forgalmazója a Lechner és Zentai Kft. 1990-ben indultak német-magyar vegyes vállalatként. A reformélelmiszereket forgalmazó cég 1996 óta 100%-ban magyar tulajdonú. Alapanyagok széles skáláját kínálják évek óta. 22000:2005 minősítéssel is rendelkező üzemükben glutén-, tej- és szójatartalmú termékeket nem csomagolnak.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. április 05.
980 Ft
Menny.:
Kedvencekhez adom

A termékek forgalmazója a Lechner és Zentai Kft. 1990-ben indultak német-magyar vegyes vállalatként. A reformélelmiszereket forgalmazó cég 1996 óta 100%-ban magyar tulajdonú. Alapanyagok széles skáláját kínálják évek óta. 22000:2005 minősítéssel is rendelkező üzemükben glutén-, tej- és szójatartalmú termékeket nem csomagolnak.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. április 05.

Leírás

Mind íze, mind zöldes színe igen jellegzetes az egyik legértékesebb haszonnövény magjából nyert lisztnek. Rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. Vegetáriánusoknak, vegánoknak, diétázóknak is ajánlott fogyasztani, mert kiváló alternatíva fehérliszt helyett. A Nature Cookta Tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó pelletet finomra őrlik. Amerika felfedezésével juthatott el ez az igen értékes növény Európába, melyet a mexikói őslakosok már sok ezer éve ismertek és termesztettek. Náluk több mint húsz fajta vad, valamint termesztett tök fordul elő. Európába, Ázsiába, Afrikába a 16. században jutott el. Hazánkban a II. világháború alatt már foglalkoztak olajtök termesztéssel. Manninger G. Adolf és Penyigei Dénes nevéhez fűződik a magyarországi héj nélküli olajtök nemesítése. A kifejezetten magja miatt termesztett tökfélék a kutatók szerint spontán jelentek meg a múlt században. A tökmagliszt sokrétűen felhasználható: kenyerek és péksütemények sütésére egyaránt alkalmas, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Ha péksüteményekhez kizárólag tökmaglisztet használunk, a receptben szereplő tojásmennyiséghez adjunk még egy tojást, különben sikér (glutén) hiányában erősen morzsálódó finomságot kapunk. A pisztácia is kiváltható tökmagliszttel, mandulaaroma hozzáadásával. Mivel sok folyadék és zsiradék felvételére képes, kiváló sűrítésre is. Nagyszerű alternatíva búzaliszt helyett, diétázók körében igazán kedvelt alapanyag.

cím

Termék összetevők: tökmagliszt.

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére