Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
940 Ft
Menny.:

Nature Cookta Tökmagliszt 500g

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. szeptember 27.
Egységár: 1.880,00 Ft/kg
Gyártó: Nature Cookta

A termékek forgalmazója a Lechner és Zentai Kft. 1990-ben indultak német-magyar vegyes vállalatként. A reformélelmiszereket forgalmazó cég 1996 óta 100%-ban magyar tulajdonú. Alapanyagok széles skáláját kínálják évek óta. 22000:2005 minősítéssel is rendelkező üzemükben glutén-, tej- és szójatartalmú termékeket nem csomagolnak.

Nature Cookta Tökmagliszt 500g

940 Ft
Menny.:
Kedvencekhez adom

Szállítási díjaink

Csomagautomata 890 Ft-tól

Házhozszállítás 1 390 Ft-tól

Ingyenes szállítási lehetőségek

DPD Csomagpont: 890 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
GLS Csomagpont: 1 290 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
DPD Házhozszállítás: 1 390 Ft
5kg felett: 1 890 Ft
Ingyenes: 25.000 Ft felett és 20kg alatt
GLS Házhozszállítás: 1 990 Ft
5kg felett: 2 490 Ft
Utánvét kezelés: 400 Ft

cím

Termék összetevők: tökmagliszt.

Leírás

Mind íze, mind zöldes színe igen jellegzetes az egyik legértékesebb haszonnövény magjából nyert lisztnek. Rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. Vegetáriánusoknak, vegánoknak, diétázóknak is ajánlott fogyasztani, mert kiváló alternatíva fehérliszt helyett. A Nature Cookta Tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó pelletet finomra őrlik. Amerika felfedezésével juthatott el ez az igen értékes növény Európába, melyet a mexikói őslakosok már sok ezer éve ismertek és termesztettek. Náluk több mint húsz fajta vad, valamint termesztett tök fordul elő. Európába, Ázsiába, Afrikába a 16. században jutott el. Hazánkban a II. világháború alatt már foglalkoztak olajtök termesztéssel. Manninger G. Adolf és Penyigei Dénes nevéhez fűződik a magyarországi héj nélküli olajtök nemesítése. A kifejezetten magja miatt termesztett tökfélék a kutatók szerint spontán jelentek meg a múlt században. A tökmagliszt sokrétűen felhasználható: kenyerek és péksütemények sütésére egyaránt alkalmas, de készíthetünk belőle pogácsát, pestot, lepényt is. Ha péksüteményekhez kizárólag tökmaglisztet használunk, a receptben szereplő tojásmennyiséghez adjunk még egy tojást, különben sikér (glutén) hiányában erősen morzsálódó finomságot kapunk. A pisztácia is kiváltható tökmagliszttel, mandulaaroma hozzáadásával. Mivel sok folyadék és zsiradék felvételére képes, kiváló sűrítésre is. Nagyszerű alternatíva búzaliszt helyett, diétázók körében igazán kedvelt alapanyag.

Információk

Főkategória Lisztek, Maglisztek
Alkategória Maglisztek
Összetevőinformation_mark Tökmag
Glutén infóinformation_mark Gluténmentes

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére