Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
760 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!

Nature Cookta Étkezési Parajdi Só 1000g

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. szeptember 20.
Hűségpontok: 46
Egységár: 760,00 Ft/kg
Gyártó: Nature Cookta

A termékek forgalmazója a Lechner és Zentai Kft. 1990-ben indultak német-magyar vegyes vállalatként. A reformélelmiszereket forgalmazó cég 1996 óta 100%-ban magyar tulajdonú. Alapanyagok széles skáláját kínálják évek óta. 22000:2005 minősítéssel is rendelkező üzemükben glutén-, tej- és szójatartalmú termékeket nem csomagolnak.

Nature Cookta Étkezési Parajdi Só 1000g

760 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!
Kedvencekhez adom

Regisztrálj és gyűjts hűségpontokat!

Figyeld a matricákat és szerezz dupla hűségpontokat!
Normál árú termékeinkre 6%, a kijelölt, Dupla hűségpont matricával ellátott termékeinkre pedig 12% kedvezményt írunk jóvá - pontok formájában -, melyeket következő vásárlásodnál be is válthatsz vagy gyűjtheted tovább pontjaidat, hogy még többet spórolj.
Fontos! Akciós és Szuper Ár matricás termékek esetén hűségpontok nem kerülnek jóváírásra.

Szállítási díjaink

Csomagpont 490 Ft-tól

Házhozszállítás 1 990 Ft-tól

Ingyenes szállítási lehetőségek

GLS Csomagpont: 990 Ft
10 000 felett: 790 Ft
17 000 felett: 490 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
GLS Házhozszállítás: 1 990 Ft
10kg felett: 2 690 Ft
Ingyenes: 30 000 Ft felett és 5kg alatt
Utánvét kezelés: 500 Ft

cím

Termék összetevők: parajdi só.

Leírás

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú. Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak - ahogy a parajdi sónak is - sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak. A Nature Cookta Étkezési Parajdi Sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát, tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványi anyagot, valamint nyomelemet rejt magában. 

A parajdi só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett. Az erdélyi sóvidék központja Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A település neve a ‘paraj’ elnevezésből származik. A hagyomány szerint a sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették - ,,páréztatták” -, miközben szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, mely nélkül az ember nem tud élni. A parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd települése is. A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és tette gazdaggá a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s különböző adókat is kivetettek rá. Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ‘sóágyakhoz’ is. Érdemes ezzel a sóval tartósítani a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon. Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb, ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

A terméket száraz helyen tárold és olyan anyagoktól távol, melyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.

Információk

Főkategória Sók, Ételízesítők
Alkategória Sók / Ételítesítők
Fajta Parajdi

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére