Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.580 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!

Natur Tanya® Szerves Liposzómás C-vitamin + Cink 200ml

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2025. május 09.
Hűségpontok: 335
Egységár: 27.900,00 Ft/l
Gyártó: Natur Tanya

Tudtad, hogy a liposzómák olyan apró gömböcskék, melyek csak elektronmikroszkóppal láthatóak? Ha ezeket a gömböcskéket C-vitaminnal töltjük meg, akkor egy szállítóeszközt kapunk, amely közvetlenül a sejtjeidbe juttatja ezt a tápanyagot! Jól felszívódó Natur Tanya® Szerves Liposzómás C-vitamin Cinkkel dúsítva. Immunerősítő. 

Jól felszívódó Natur Tanya® Szerves Liposzómás C-vitamin Cinkkel dúsítva. Immunerősítő.

Még több Natur Tanya termék?

Natur Tanya® Szerves Liposzómás C-vitamin + Cink 200ml

5.580 Ft
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!
Kedvencekhez adom
 

Regisztrálj és gyűjts hűségpontokat!

Figyeld a matricákat és szerezz dupla hűségpontokat!
Normál árú termékeinkre 6%, a kijelölt, Dupla hűségpont matricával ellátott termékeinkre pedig 12% kedvezményt írunk jóvá - pontok formájában -, melyeket következő vásárlásodnál be is válthatsz vagy gyűjtheted tovább pontjaidat, hogy még többet spórolj.
Fontos! Akciós és Szuper Ár matricás termékek esetén hűségpontok nem kerülnek jóváírásra.
 

Szállítási díjaink

Csomagautomata 690 Ft-tól

Házhozszállítás 1 390 Ft-tól

Ingyenes szállítási lehetőségek

GLS Csomagautomata: 990 Ft
25 000 felett: 690 Ft
Ingyenes: 30 000 Ft felett
MPL Csomagautomata: 990 Ft
5kg felett: 1 390 Ft
15kg felett: 1 690 Ft
GLS Házhozszállítás: 2 290 Ft
10kg felett: 3 390 Ft
MPL Házhozszállítás: 1 390 Ft
3kg felett: 1 990 Ft
10kg felett: 2 290 Ft
15kg felett: 2 690 Ft
Ingyenes: 30 000 Ft felett és 3kg alatt
Utánvét kezelés: 600 Ft

Leírás

NATUR TANYA® LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN + CINK

Tudtad? Liposzómák a természetben főleg az anyatejben fordulnak elő, ezek a gömböcskék teszik lehetővé, hogy a csecsemő szervezete a lehető leghatékonyabban tudja hasznosítani az anyatejben lévő tápanyagokat. 

  • FOLYÉKONY C-VITAMIN
  • 40 NAPI ADAG
  • MAGAS BIOHASZNOSULÁS
  • GYOMORKÍMÉLŐ
  • 5 ML-BEN 1000 MG HATÓANYAG
  • NARANCS ÍZESÍTÉS
  • TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZERREL, SZTÉVIÁVAL

MIK IS AZOK A LIPOSZÓMÁK?

Mik is azok a liposzómák?

A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010) brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket, egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani, ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben.

A liposzómák, olyan zárt rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek, ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány száz nm-ig terjedhet.

A felfedezésüktől kezdve alaposan tanulmányozták őket az összetételüket, az előállításukat és a felhasználásukat illetően, mely számos alkalmazás előtt nyitotta meg az utat az alapkutatásban és az alkalmazott tudományokban.

Mik is azok a liposzómák?

A liposzóma keresztmetszeti képe és a membránkettősréteg szerkezeti felépítése  

LIPOSZÓMÁK ELŐÁLLÍTÁSA

A liposzómák olyan amfifil (hidrofil-vízkedvelő, és hidrofób-víztaszító részt is tartalmaz) karakterű lipidek hidratálásakor keletkeznek, amelyek vizes közegben nem micellákba, hanem szabályos kettősrétegbe rendeződnek, majd önbezáródással sajátos, szférikus szerkezetet képeznek.

Általánosságban elmondható, hogy a liposzómák előállításakor a lipideket szerves oldószerben feloldják, majd keverés közben a fázisátalakulási hőmérsékletük felett vízzel hidratálják. A hidratált lipid molekulák térben rendeződnek és a membránok kialakulásával létrejönnek a liposzómák.

Majd általánosságban elmondható, hogy a szerves oldószert megfelelő módszerekkel (vákuum bepárlással, dialízissel, gélfiltrációval) eltávolítjuk a rendszerből. A hatóanyagot előzetesen, az oldhatóságának megfelelően a vizes vagy a szerves oldószer fázisban feloldjuk.

LIPOSZÓMÁK HATÓANYAGLEADÁSA

A szerkezet mind a tárolás, mind a leadás során változhat. A hatóanyag a liposzómák rétegeiből a szerkezet szétesésével szabadul fel.

LIPOSZÓMÁK HATÓANYAGLEADÁSA FÜGG:

  • a felhasználás módjától

A LEADÁS ÁLTALÁBAN FÜGG:

  • a mérettől
  • hatóanyag paraméterei, oldékonysága
  • a hatóanyag és a lipid interakciója
  • lipidek érzékenységétől pl.: pH, enzim

A liposzómák hatóanyagleadása 

10 ÉRV A NATUR TANYA® LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN MELLETT:

A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát), teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben. 

  1. KONCENTRÁLT, SZERVES, GYOMORKÍMÉLŐ C-VITAMIN, LIPOSZÓMÁS FORMÁBAN
  2. NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT
  3. VEGETÁRIÁNUS TERMÉK, ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKTŐL MENTES
  4. FINOM NARANCSOS ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK
  5. TÖBB, MINT 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
  6. HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL
  7. TERMÉSZETES NÖVÉNYI EREDETŰ ÉDESÍTŐSZERREL
  8. GLUTÉNMENTES FORMULA
  9. GMO-MENTES LECITHINNEL
  10. A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI ÉRTÉK 12,5X-SZERESÉT TARTALMAZZA

A SZERVES LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN HATÁSAI IGEN SOKFÉLÉK: 

  • hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez
  • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az egészséges csontozat fenntartásához
  • fokozza a vas felszívódását
  • hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
  • hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához

TÁPANYAGOK BIOHASZNOSULÁSA/FELSZÍVÓDÁSA: A LEGTÖBBET KIHOZNI AZ ÉLELMISZEREKBŐL (ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL) 

Nem minden tápanyagot lehet ugyanolyan mértékben hasznosítani. Más szóval különbözik a biológiai hasznosulásuk. A biológiai hasznosulás fogalmának megértése segít optimalizálni az étrendeket és meghatározni a megfelelő tápanyag ajánlásokat.

A felszívódás és biohasznosulás szó, két külön fogalom és nem összekeverendő. A biológiai hasznosulásnak számos meghatározása létezik, de általában a tápanyag azon részét jelenti, mely az élelmiszerekből felszívódik és felhasználásra kerül a test működéséhez, A felszívódás alatt azt a tápanyagmennyiséget értjük, amely felhasználható formájára lebomlott és amely ténylegesen felszívódik a szervezetben.

AZ ALÁBBI TÉNYEZŐKÖN MÚLIK A TÁPANYAG BIOLÓGIAI HASZNOSULÁSA AZ ANYAGCSERE ÚTVONAL KÜLÖNBÖZŐ ÁLLOMÁSAIN:

  • a tápanyag fekszabadulása a fizikai-kémiai mátrixból
  • az emésztőenzimek hatása a belekben
  • a bél nyálkahártya felszívó képessége
  • a bél falán való átjutás (a sejtekbe való bejutás, a mozgás közöttük vagy mindkettő) a vérbe vagy a nyirokrendszerbe
  • disztribúció
  • raktározás
  • metabolikus és funkcionális felhasználás
  • kiválasztás (a vizeleten vagy az ürüléken át) 

Az egyes tápanyagok biohasznosulását külső és belső tényezők egyaránt meghatározzák, mint például az életkor, a nem, bizonyos életszakasz (terhesség), vagy például a szóban forgó tápanyag kémiai formája stb.

A C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására. Egy vízben jól oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy hagyományos likvid formának.

MIKOR VAN SZÜKSÉGÜNK TÖBB C-VITAMINRA? 

  • Intenzív sporttevékenység esetén
  • Aktív dohányosoknál
  • Betegség utáni felépüléskor/lábadozáskor
  • Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot esetén
  • Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén
  • Alacsony zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén
  • Stresszes életvitel esetében
  • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében
  • Vashiányos állapot esetén
  • Tavaszi fáradtság esetén

KINEK AJÁNLJUK?

  • azoknak, akik a napi C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni
  • gyomorproblémákkal küzdőknek

Nettó térfogat: 200 ml

Összetevők:víz, nátrium-L-aszkorbát, emulgeálószerek [glicerin, lecitin (napraforgó)], magnézium-citrát, cink-szulfát, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (béta-karotin), tartósítószer (kálium-szorbát), ízesítőanyag (narancs sűrítmény), stabilizátor (xantángumi), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok), nátrium-szelenit.

Adagolási javaslat: Naponta 1 teáskanál (5 ml), étkezés előtt folyadékban feloldva. 

Hatóanyag

1 adagban (5 ml-ben)

NRV%*

C-vitamin

1000 mg

1250%

Cink

5,69 mg

56,9%

*NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. 

  • A termék 6 éves kortól alkalmazható.
  • A termék alkalmazható vérhígító mellett.
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
  • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy hónapig fogyasztható, de a bontatlan terméket is ajánlott 22 °C felett a hűtőben tartani.  Forró nyári napokon (ha a lakásban melegebb van) a C-vitamin oxidálódhat, és felforrhat, ezen időszakban kiemelten fontos odafigyelni a helyes tárolás betartására.

OGYÉI ny.sz: 23678/2020

Forrás: Natur Tanya | naturtanya.hu

A Natur Tanya gyártóról:

 

A Natur Tanya brand egyenlő a tudatosan tervezett, megbízható, egyedi és minőségi táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal, de kínálatuk nem áll itt meg: népszerű étrendkiegészítőik mellett megtalálhatod a Natur Tanya bio élelmiszereket is, a reformtáplálkozáshoz szükséges alapanyagokat, sőt! Már csíráztatni is tudsz bio csíra magjaik segítségével, legyen szó ruccoláról, póréhagymáról, piros retekről vagy épp mungóbabról! Termékpalettájuk követi a világszerte történő fejlesztéseket, hogy a növényi kivonatok, tápanyagok lehetséges előnyeinek új módjait ismertethessék meg. Minden 1990-ben, egy szerelemmel kezdődött, amit a természetgyógyászat iránt tápláltak az alapító tulajdonosok. Lelkesedésük ösztönözte őket, hogy Budapesten, az Oktogon tér 4. szám alatti apró kis bio boltjuk segítségével szélesebb körben is bemutathassák az alternatív gyógyászati ágak által alkalmazott tápanyagokat. Ez a bio bolt a mai napig működik és híres arról, hogy az üzemeltetést továbbra is szakmailag képzett, lelkes csapat végzi. Magyar munkahelyeket biztosító, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Piacvezető, magas minőségű étrendkiegészítők, élelmiszerek előállítása és disztribúciója, 32 éves szakmai tapasztalattal. Egyedi receptúrás termékpaletta, kizárólag innovatív, brendelt, szabadalmazott, standardizált összetevőkkel.

Még több Natur Tanya?

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére