Leírás
ADALÉKANYAGMENTES, PRÉMIUM VÖRÖS SZŐLŐMAGLISZT
A szőlő apró magjai értékes antioxidáns hatású polifenolokat, OPC vegyületeket és ásványi anyagokat rejtenek. A szőlőmagokból előbb szőlőmag olajat sajtolunk, majd ahhoz, hogy a magmasszában található tápanyagok felszínre kerülhessenek mikroőrlést és szitálást alkalmazunk. Így kapjuk meg azt a magas biohasznosulású, finom, maximum 250 mikron szemcseméretű prémium szőlőmag lisztet, mely tekintélyes rosttartalommal is rendelkezik.
- MIKROŐRLÉS A MAGASABB HASZNOSULÁSÉRT
- MAGAS POLIFENOL TARTALOM
- ANTIOXIDÁNSOK, ÉLELMI ROSTOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK
- ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX
- HOZZÁJÁRUL A SZÍV ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGÉHEZ
- TÁPLÁLJA A BÉLMIKROBIOMOT
- ELŐSEGÍTI AZ EMÉSZTÉT
- TÁMOGATJA A TESTSÚLYCSÖKKENTŐ DIÉTÁK EREDMÉNYESSÉGÉT
- NAPI FOGYASZTÁSHOZ, SÜTÉSHEZ-FŐZÉSHEZ
- NEM CSAK BELSŐLEG, KÜLSŐLEG IS
- VEGÁN, PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDHEZ
- ADALÉKANYAG NÉLKÜL
- GLUTÉNMENTES
- GMO-MENTES
A MAXIMUM 250 MIKRON SZEMCSEMÉRETTEL RENDELKEZŐ PRÉMIUM SZŐLŐMAGLISZT MAGASABB BIOHASZNOSULÁSRA KÉPES A SZERVEZETBEN.
Annak érdekében, hogy a hatóanyagokat a legnagyobb mennyiségben hívjuk elő a szőlőmagokból nagyon fontos a szemcseméret a megválasztása. Mikroőrlést és szitálást alkalmazunk, így végtermékünk szemcsemérete maximum 250 mikron, mely az előcsalogatott tápanyagok biohasznosulást szignifikánsan megnöveli.
Felhasználási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget kefirrel, joghurttal, mézzel elkeverve fogyasszuk, vagy keverjük müzlibe, teába vagy kávéba, de hozzá lehet adni, pl. levesekhez és smoothiekhoz is. Sűrűbbé teszi az ételt, és alternatívát kínál azok számára is, akik például liszt nélkül készíthető süteményeket szeretnének alkotni. Segíti az élesztő működését, kenyérfélék-, sütemények- és egyéb tésztákhoz adva.
Külsőleg alkalmazva ugyancsak mézzel, joghurttal pasztává keverve, frissítő arcpakolásként használhatjuk.
SZŐLŐMAGLISZT RECEPTEK
VEGÁN SZŐLŐMAGLISZTES KEKSZ
Hozzávalók: 10 dkg kék szőlőmagliszt, 5 dkg kókuszzsír, 1 tojás, 2 evőkanál eritrit, 1 mk. szódabikarbóna, cukormentes lekvár
Elkészítés: A hozzávalókat a lekvár kivételével összegyúrjuk, és vizes kézzel golyót formálunk, szétlapítjuk egy majd a közepükbe egy kis mélyedést csinálunk. Tepsibe tesszük és a tészta közepébe, egy kis kanál lekvárt teszünk. 160°C hőmérsékleten előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
BÖGRÉS SZŐLŐMAGLISZTES ÁFONYÁS MUFFIN
Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt (2 dl), 2/3 pohár tönkölyliszt, 1/3 pohár szőlőmagliszt, 1 pohár nádcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 egész tojás, 1 dl étolaj, őrölt fahéj, 25 dkg kék áfonya
Elkészítés: A tojást elkeverjük a joghurttal, aztán a többi hozzávalót összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük és beleszórjuk a tésztába. Belekanalazzuk a masszát a muffin formába. 180 °C hőmérsékleten kb. 30-40 percig sütjük.
EGYSZERŰ KENYÉR RECEPT SZŐLŐMAGLISZTTEL
Hozzávalók: 4 pohár fehér liszt, 2 pohár szőlőmagliszt, 1 tk. cukor, 1 tk. szárított élesztő, 1 ek. só, 3 pohár víz
Elkészítés: A lisztet, sót, cukrot, élesztőt jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és összekeverjük. A kész tészta ragacsos és gyúrhatatlan. Meleg helyre tesszük 13 órára. A sütőt 250°C hőmérsékletre előmelegítjük. Beletesszük a süthető tálba, lefedve 30 percig, majd fedő nélkül még 20 percig sütjük.
Összetevők: 100% vörös szőlőmagliszt (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 1021 kJ / 248 kcal |
Zsír: 5,1 g - amelyből telített zsírsavak: 0,9 g |
Szénhidrát: 15 g - amelyből cukrok: 2,8 g |
Rost: 52 g |
Fehérje: 9,5 g |
Só: < 0,01 g |
Polifenol: 1008 mg |
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvöshelyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!
Nettó tömeg: 250 g
Forrás: Natur Tanya | naturtanya.hu
A Natur Tanya gyártóról:
A Natur Tanya brand egyenlő a tudatosan tervezett, megbízható, egyedi és minőségi táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal, de kínálatuk nem áll itt meg: népszerű étrendkiegészítőik mellett megtalálhatod a Natur Tanya bio élelmiszereket is, a reformtáplálkozáshoz szükséges alapanyagokat, sőt! Már csíráztatni is tudsz bio csíra magjaik segítségével, legyen szó ruccoláról, póréhagymáról, piros retekről vagy épp mungóbabról! Termékpalettájuk követi a világszerte történő fejlesztéseket, hogy a növényi kivonatok, tápanyagok lehetséges előnyeinek új módjait ismertethessék meg. Minden 1990-ben, egy szerelemmel kezdődött, amit a természetgyógyászat iránt tápláltak az alapító tulajdonosok. Lelkesedésük ösztönözte őket, hogy Budapesten, az Oktogon tér 4. szám alatti apró kis bio boltjuk segítségével szélesebb körben is bemutathassák az alternatív gyógyászati ágak által alkalmazott tápanyagokat. Ez a bio bolt a mai napig működik és híres arról, hogy az üzemeltetést továbbra is szakmailag képzett, lelkes csapat végzi. Magyar munkahelyeket biztosító, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Piacvezető, magas minőségű étrendkiegészítők, élelmiszerek előállítása és disztribúciója, 32 éves szakmai tapasztalattal. Egyedi receptúrás termékpaletta, kizárólag innovatív, brendelt, szabadalmazott, standardizált összetevőkkel.