Leírás
NATUR TANYA PRÉMIUM SZŐLŐMAGOLAJ
A Natur Tanya szőlőmagolaj (Vitis Vinifera Oil) adalékanyagmentes, válogatott, vörös szőlőszemekből készült prémium minőségű olaj, hideg sajtolással. Gazdag antioxidánsokban és többszörösen telítettlen szírsavakban, melyek anti-aging összetevők, támogatják a szív és érrendszer egészségét és a mindennapi jó közérzetet. A szőlőmagolajat külsőleg is használhatjuk arcra, testre és hajas fejbőrre. Bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt, gyakori összetevő kozmetikai termékekben. A természetes, mélyzöld színű és karakteres ízű olaj kiváló salátaöntet és mivel minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, károsító égéstermék keletkezése nélkül, sütéshez és főzéshez is ideális. A benne sült ételeknek vajszerű ízt kölcsönöz.
- VÁLOGATOTT VÖRÖS SZŐLŐSZEMEKBŐL
- OMEGA-3, OMEGA 6 FORRÁS
- PRÉMIUM MINŐSÉG
- GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
- HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
- ADALÉKANYAGMENTES
- NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
- DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
- PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
- GMO-MENTES
- KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
- TÁPANYAGOKBAN KIEMELKEDŐEN GAZDAG VÉGTERMÉKKEL
KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
A Natur Tanya szőlőmagolaj hideg sajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül.
Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így termékekben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.
A SZŐLŐ AZ EMBERISÉG EGYIK LEGRÉGEBI KULTÚRNÖVÉNYE
A szőlő termesztésbe vonására mintegy 6–8 ezer évvel ezelőtt a neolitkorban került sor a mai Törökország és Irán területein. A további évezredekben eljutott Ázsiába, Egyiptomba, Görögországba. Jelenléte minden kultúrában kiemelkedő szerepet töltött be. Thuküdidész görög történetíró Kr.e. 400-ban a következőket írta: „A Földközi-tenger medencéjében élő népek akkor emelkedtek ki a barbárságból, amikor megtanulták a szőlőt és az olajfát termeszteni.”
A Római Birodalom hódítása nyomán terjedt el a szőlő- és borkultúra Európában. A Bibliában kétszáznál is több alkalommal esik szó a borról, a növények közül pedig a szőlőről tesz említést legtöbbször a Szentírás. A szőlő kiemelten fontos szimbólum volt, ahol ehették-ihatták a tőkék termését, ott jólét és biztonság volt; ez jelképezte az átmenetiséggel szemben az otthont, sőt ott „maga Isten volt jelen”.
Krisztus első csodatétele is a borhoz kötődik, illetve az utolsó során is kiemelt szerepet kap. „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.” (Mt 26,27–28). Középkorban a kolostorok és apátságok területein és a nemesi birtokokon alakul ki a szőlőtermesztés, teljesen összefonódott a keresztény kultusszal.
SZŐLŐMAGOLAJ RECEPTEK
ÁFONYÁS TURMIX SZŐLŐMAGOLAJJAL
Hozzávalók: 1 csésze áfonya, 1 csésze bébispenót,1 banán, 1 kanál szőlőmagolaj, 1 csésze mandulatej
Elkészítés: A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Tejszínes-lazacos zöldséges tészta szőlőmagolajjal
Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,1 db padlizsán, 0.5 kg csiperkegomba, 0.5 db piros kaliforniai paprika, 0.5 db sárga kaliforniai paprika, 2 dkg hegyes erős paprika (4 karika), 3 kis db paradicsom, 2 dl főzőtejszín,1 dl kefir, 10 dkg lazac (krém), zöldfűszer ízlés szerint (friss bazsalikom, oregánó, rozmaring), 3 ek szőlőmagolaj, só ízlés szerint, bors ízlés szerint.
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát szétzúzzuk. A padlizsánt meghámozzuk, és felkockázzuk. A gombát leöblítjük, a szárát levágjuk, és a kalapokat felkockázzuk (a szára jó lesz majd levesbe, most mehet a mélyhűtőbe).
A paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk. Egy magasabb falú teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. egy perc múlva az összes többizöldséget is.
Sózunk, borsozunk. kb. 15 percig kevergetve összefőzzük, majd hozzáadjuk a lazackrémet, a tejszínt és a kefirt, összemelegítjük, de már nem forraljuk. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, és a kész krémhez adjuk.
SZŐLŐMAGOLAJOS MANDULÁS ROZSOS KENYÉR
Hozzávalók a tésztához: 2 dl víz, 1 teáskanál méz, 1 dkg friss élesztő, 25 dkg öregtészta (kovász), 35 dkg kenyérliszt (bl80), 25 dkg rozsliszt (RL-60 világos), 5 dkg mandulaliszt, 3 ek szőlőmagolaj, 2 ek savó (édes tejsavópor), 2.5 dl joghurt (natúr),1 tk sikér,1 ek só. A tetejére: 1 db tojásfehérje (kenéshez), 1 ek rozspehely (ízlés szerint), 1 ek mandulapehely (ízlés szerint).
Elkészítés: A langyos vízhez hozzákeverjük a mézet és a friss élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a tejsavóport, a sikért, a liszteket és megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, veknit formálunk belőle és szilikon formakenyér sütőbe tesszük, vagy kivajazott / olajozott másmilyenbe, a tetejét tojással megkenjük, megszórjuk rozspehellyel és szeletelt mandulával, még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 200°C hőmérsékleten 15 percig, majd 170 °C hőmérsékleten további 10 percig sütjük.
WALDORF SALÁTA SZŐLŐMAGOLAJJAL
Hozzávalók a salátához: 10 dkg zeller, 15 dkg alma, 5 dkg dió, 0.5 közepes fej jégsaláta, 10 dkg szőlő, 1 fél citromból nyert citromlé, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 teáskanál napraforgó olaj. Az öntethez: 1 db tojássárgája, 50 ml szőlőmagolaj, 0.5 db citrom (leve és reszelt héja), 1 teáskanál méz, 1 ek mustár (édes), 1 dl joghurt (natúr),1 kk tárkony.
Elkészítés: A diót serpenyőben pirítjuk, míg el kezd illatozni. (Vigyázzunk, könnyen megéghet.) Tálba félretesszük. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a juliene-re vágott zellert sózva, borsozva roppanósra pirítjuk rajta, félretesszük.
Az almából kivesszük a magházat, és a gyümölcsöt hámozás nélkül szintén juliene-re vágjuk (vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük). Az almára és a zellerre rácsavarjuk a fél citrom levét, hogy ne barnuljanak meg.
A salátát is felszeleteljük kb. 0,5 cm-esre. A szőlőszemeket félbevágjuk. Az öntethez a tojássárgáját habverővel elkeverjük a szőlőmagolajjal, míg jó sűrű házi majonézt kapunk. A majonézhez hozzákeverjük a mézet, mustárt, citromlevet, joghurtot és a tárkonyt, majd a tálba halmozott zöldségeket meglocsoljuk vele. Fogyasztás előtt legalább fél órát hűtjük.
Felhasználási javaslat: Kiváló salátaolaj. Sütéshez és főzéshez is ideális, minőségét és ízét 250°C-ig megtartja, nem keletkezik benne egészséget károsító égéstermék. A benne sült ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz.
KÜLSŐLEG ÁPOLJA AZ ARC, NYAK, DEKOLTÁZS BŐRÉT, ÉS REGENERÁLJA A HAJAS FEJBŐRT, EZÉRT HAJPAKOLÁSKÉNT, ARC-ÉS TESTÁPOLÓKÉNT IS AJÁNLJUK.
Összetevők: 100% szőlőmagolaj (Vitis vinifera L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 3700 kJ / 900 kcal |
Zsír: 100 g - amelyből telített zsírsavak: 12 g - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 17 g - amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 70 g - Omega-3 zsírsavak 0,95 g - Omega-6 zsírsavak 69,38 g |
Szénhidrát: < 0,5 g - amelyből cukrok: < 0,5 g |
Fehérje: < 0,5 g |
Só: 0,01 g |
E-vitamin: 6,4 mg (53,33%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Nettó térfogat: 250 ml
Forrás: Natur Tanya | naturtanya.hu
A Natur Tanya gyártóról:
A Natur Tanya brand egyenlő a tudatosan tervezett, megbízható, egyedi és minőségi táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal, de kínálatuk nem áll itt meg: népszerű étrendkiegészítőik mellett megtalálhatod a Natur Tanya bio élelmiszereket is, a reformtáplálkozáshoz szükséges alapanyagokat, sőt! Már csíráztatni is tudsz bio csíra magjaik segítségével, legyen szó ruccoláról, póréhagymáról, piros retekről vagy épp mungóbabról! Termékpalettájuk követi a világszerte történő fejlesztéseket, hogy a növényi kivonatok, tápanyagok lehetséges előnyeinek új módjait ismertethessék meg. Minden 1990-ben, egy szerelemmel kezdődött, amit a természetgyógyászat iránt tápláltak az alapító tulajdonosok. Lelkesedésük ösztönözte őket, hogy Budapesten, az Oktogon tér 4. szám alatti apró kis bio boltjuk segítségével szélesebb körben is bemutathassák az alternatív gyógyászati ágak által alkalmazott tápanyagokat. Ez a bio bolt a mai napig működik és híres arról, hogy az üzemeltetést továbbra is szakmailag képzett, lelkes csapat végzi. Magyar munkahelyeket biztosító, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Piacvezető, magas minőségű étrendkiegészítők, élelmiszerek előállítása és disztribúciója, 32 éves szakmai tapasztalattal. Egyedi receptúrás termékpaletta, kizárólag innovatív, brendelt, szabadalmazott, standardizált összetevőkkel.