Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.630 Ft
Menny.:
Legkisebb rendelhető mennyiség: 5!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!

Natur Tanya® Prémium Hidegen Sajtolt Máriatövismagolaj - Külsőleg, Belsőleg 50ml

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. november 01.
Hűségpontok: 98
Egységár: 32.600,00 Ft/l
Gyártó: Natur Tanya

A Natur Tanya prémium, 100% hidegen sajtolt máriatövismagolaj élénksárga színű, kellemesen lágy vaj ízű olaj, mely külsőleg és belsőleg is felhasználható, valamint gazdag biológiailag aktív anyagokban, mint Omega-3, Omega-6 zsírsavak és E-vitamin. Segít megelőzni az epekövet, támogatja a májműködést, a máj regenerációját, szabályozza a bélmozgást, elősegíti az emésztést, csökkenti a puffadást, a koleszterin- és vérzsír értékeket, továbbá természetes gyulladáscsökkentő és erőteljes antioxidáns aktivitás jellemzi. 

Natur Tanya prémium, 100% hidegen sajtolt máriatövismagolaj külsőleg-belsőleg egyaránt. 

Még több Natur Tanya termék?

Natur Tanya® Prémium Hidegen Sajtolt Máriatövismagolaj - Külsőleg, Belsőleg 50ml

1.630 Ft
Menny.:
Legkisebb rendelhető mennyiség: 5!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 24!
Kedvencekhez adom
 

Regisztrálj és gyűjts hűségpontokat!

Figyeld a matricákat és szerezz dupla hűségpontokat!
Normál árú termékeinkre 6%, a kijelölt, Dupla hűségpont matricával ellátott termékeinkre pedig 12% kedvezményt írunk jóvá - pontok formájában -, melyeket következő vásárlásodnál be is válthatsz vagy gyűjtheted tovább pontjaidat, hogy még többet spórolj.
Fontos! Akciós és Szuper Ár matricás termékek esetén hűségpontok nem kerülnek jóváírásra.
 

Szállítási díjaink

Csomagautomata 690 Ft-tól

Házhozszállítás 1 390 Ft-tól

Ingyenes szállítási lehetőségek

GLS Csomagautomata: 990 Ft
25 000 felett: 690 Ft
Ingyenes: 30 000 Ft felett
MPL Csomagautomata: 990 Ft
5kg felett: 1 390 Ft
15kg felett: 1 690 Ft
GLS Házhozszállítás: 2 290 Ft
10kg felett: 3 390 Ft
MPL Házhozszállítás: 1 390 Ft
3kg felett: 1 990 Ft
10kg felett: 2 290 Ft
15kg felett: 2 690 Ft
Ingyenes: 30 000 Ft felett és 3kg alatt
Utánvét kezelés: 600 Ft

Leírás

PRÉMIUM, 100% MÁRIATÖVISMAG OLAJ

A Natur Tanya® prémium máriatövismag olaj hidegen sajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így a termékben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.
 

  • OMEGA-3, OMEGA-6 ÉS ANTIOXIDÁNS E-VITAMIN FORRÁS
  • HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
  • GMO-MENTES, PRÉMIUM MINŐSÉG
  • VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES FORMULA
  • ADALÉKANYAGMENTES
  • NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET

Prémium, 100% máriatövismag olaj

A MÁRIATÖVIS HOZZÁJÁRUL

  • normál májfunkciókhoz
  • az epe egészségének megőrzéséhez
  • a teltségérzet csökkentéséhez
  • a májszövetek és a sejtek regenerációjához
  • emésztés támogatásához
  • a diétás étrend kiegészítéséhez

AZ E-VITAMIN HOZZÁJÁRUL A SEJTEK OXIDATÍV STRESSZEL SZEMBENI VÉDELMÉHEZ.

A MÁRIATÖVIS NÉV EREDETE

A máriatövis név és a növény népies nevei (Boldogasszony teje, Boldogasszony káposztája, máriabogáncs, pápafű, Szűz Mária teje, Szűz Mária tövise, tarkabogáncs) arra a legendára vezethető vissza, amely szerint a levelek fehér márványozottsága akkor keletkezett, amikor Mária menekült Jézussal, és táplálása közben teje ráfröccsent a növényre. Valószínűleg ennek a hiedelemnek köszönhetően elterjedten alkalmazták a tejelválasztás fokozására. Melius Péter Herbáriumában (1578) Boldogasszony tövise néven elsősorban étvágygerjesztő, hasfájást enyhítő, görcsoldó szerként szerepelt (Csupor, 2013).

MÁRIATÖVISMAG OLAJ ÖSSZETEVŐK

A máriatövismag olaja élénksárga színű, kellemesen lágy vaj ízű.  A máriatövismag olaj gazdag biológiailag aktív anyagokban, telítetlen és többszörösen telítetlen Omega-6 és Omega-3 zsírsavakban és E-vitaminban. A népgyógyászat tradicionálisan már évszázadok óta alkalmazza. A máriatövis hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövetek és a sejtek regenerációjához és az emésztés támogatásához. A máriatövis kiemelt jelentősége abban is megmutatkozik, hogy 2013-ban az Év Gyógynövényének választották hazánkban. Antioxidáns hatású E-vitamin tartalma véd az oxidatív stressz ellen. Kozmetikai termékekben gyakran alkalmazzák. Használható bőrrepedezés, irritáció, napégégés és aknés bőr esetén. Hozzájárul a diétás étrendhez.

Simopoulos 2002 [10], 1999 [11]) szerint az emberek olyan étrenden fejlődtek ki és alakították ki a genetikai mintáikat, melynek Omega-6 és Omega-3 esszenciális zsírsavak aránya megközelítőleg 1 volt, míg a jelenlegi iparilag fejlett, nyugati országok étrendjében ez az arány 15:1-16,7:1. A nyugati étrendből hiányzik az Omega-3 zsírsavak megfelelő mennyisége, és túlzottan magas az omega-6 zsírsavakat tartalma (Nordgren és mtsai 2017) [12]. Pedig az étrend és az életmód kérdése szorosan összefügg a szív- és érrendszeri betegségek számtalan kockázati tényezőjével (Abeywardena és Patten, 2011) [26]. Tanulmányok azt mutatják, hogy az Omega-6 zsírsavak magas bevitele a fiziológiás állapotot megváltoztatja, amelyet a vér viszkozitásának növekedése, az érgörcs és az érszűkület jellemez. Calder (2015) [13] és Mori (2017) [25] szerint az Omega-3 zsírsavak azonban gyulladáscsökkentőek, kedvezően hatnak a vérnyomásra, emellett antitrombotikus, értágító és antioxidáns hatással rendelkeznek és nem lépnek kölcsönhatásba a gyógyszerekkelDesnoyers, Gilbert és Rousseau (2018) [14] klinikai és kísérleti eredményeik arra utalnak, hogy az Omega-6 magas koncentrációja gyengítheti az Omega-3 zsírsavak jótékony szerepét a szív- és érrendszeri betegségekben. Az iparilag fejlett országokban fogyasztott magas Omega-6 szint miatt az Omega-3 kiegészítés hozzáadása nem lehet elegendő a védelem biztosításához, és 1:5-nél magasabb Omega-6 Omega-3 arányt kell megcélozni

MÁRIATÖVIS OLAJ RECEPTEK

BLANSÍROZOTT GYÖKÉRZÖLDSÉGEK MÁRIATÖVIS OLAJJAL

Hozzávalók: 2 ek máriatövis olaj, 1 ek repceolaj, 2 db kelbimbó, ½ db karalábé, ½ db zellerszál, ½ db sárgarépa, só és őrölt bors

Elkészítés: A gyökérzöldségeket elkülönítve gyufaszál formára vágjuk. Egy fazékban vizet forralunk és enyhén megsózzuk. A zöldségeket fajtánként egy-két percig blansírozzuk a forró vízben. A zöldségeket szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. (A jeges víz megállítja a zöldségek önmagukban való további főzését.) A blansírozás után a zöldségeket szűrőben alaposan lecsöpögtetjük, majd egy forró acél serpenyőbe 1 evőkanál repceolajat öntünk, és beletesszük a zöldségeket. Ne keverjük a zöldségeket, hagyjuk a serpenyőben egy kicsit lepirulni. A pirítás után hagyjuk hűlni az ételt, majd, ha már langyos, locsoljuk meg máriatövis olajjal. Frissen őrölt borssal hintsük meg.

BROKKOLIS TURMIX MÁRIATÖVIS OLAJJAL

Hozzávalók: 100 brokkoli, 1 db zöldalma, 2 db banán, fél citrom leve, 2 ek máriatövismagolaj, 200 ml víz, 1 mk útifűmaghéj, ízlés szerint egy kis méz.

Elkészítés: Az összetevőket krémesre turmixoljuk.

Felhasználási javaslat: napi 3x1 teáskanálnyi fogyasztása (vagy a flakon pipettájának segítségével 3x2ml-nyi) mennyiséget önmagában, kb. 30 perccel étkezés előtt, vagy adja kedvenc ételéhez, pl.: salátákhoz, tojáshoz.

Külsőleg: közvetlenül kenje a bőrre, vagy használja nappali /éjszakai krémhez keverve.  Hozzáadható arc és hajmaszkokhoz, testápolókhoz, ideális masszázshoz és spa folyamatokhoz.

Figyelmeztetés: a termék fogyasztása terhesség és szoptatás idején, valamint cukorbetegség, és vérhígító szedése mellett nem ajánlott.

A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

Összetevők: GMO-mentes, 100% máriatövismag (Silybum marianum) olaj.

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 3663 kJ / 891 kcal

Zsír: 99 g

- amelyből telített zsírsavak: 22 g

- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 27 g

- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 50 g

                - Omega-6 zsírsavak: 50 g

Szénhidrát: < 0,5 g

- amelyből cukrok: < 0,5 g

Fehérje: < 0,5 g

Só: 0,01 g

E-vitamin: 5 mg (41,67%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs hatással a termék minőségére.

Nettó mennyiség: 50 ml

Forrás: Natur Tanya | naturtanya.hu

A Natur Tanya gyártóról:

 

A Natur Tanya brand egyenlő a tudatosan tervezett, megbízható, egyedi és minőségi táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal, de kínálatuk nem áll itt meg: népszerű étrendkiegészítőik mellett megtalálhatod a Natur Tanya bio élelmiszereket is, a reformtáplálkozáshoz szükséges alapanyagokat, sőt! Már csíráztatni is tudsz bio csíra magjaik segítségével, legyen szó ruccoláról, póréhagymáról, piros retekről vagy épp mungóbabról! Termékpalettájuk követi a világszerte történő fejlesztéseket, hogy a növényi kivonatok, tápanyagok lehetséges előnyeinek új módjait ismertethessék meg. Minden 1990-ben, egy szerelemmel kezdődött, amit a természetgyógyászat iránt tápláltak az alapító tulajdonosok. Lelkesedésük ösztönözte őket, hogy Budapesten, az Oktogon tér 4. szám alatti apró kis bio boltjuk segítségével szélesebb körben is bemutathassák az alternatív gyógyászati ágak által alkalmazott tápanyagokat. Ez a bio bolt a mai napig működik és híres arról, hogy az üzemeltetést továbbra is szakmailag képzett, lelkes csapat végzi. Magyar munkahelyeket biztosító, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Piacvezető, magas minőségű étrendkiegészítők, élelmiszerek előállítása és disztribúciója, 32 éves szakmai tapasztalattal. Egyedi receptúrás termékpaletta, kizárólag innovatív, brendelt, szabadalmazott, standardizált összetevőkkel.

Még több Natur Tanya?

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére