Dr. Tóth Melinda és Lukács Miklós közös szenvedélyének gyümölcse a Mendula. Kezdődött mindez 36 kis facsemete elültetésével és lekvár-, valamint különleges kekszek, egyéb finomságok készítésének gondolatával. Minden adott volt álmaik megvalósításához: a legjobb alapanyagok és a kis műhely is a tortakészítés, édes/sós kekszek értékesítésének alapkoncepiójával. Egy idő után azonban az egyre hangsúlyosabb kereslet a mentes termékek iránt más irányba terelte a kínálatot, hogy végül az olajos magvak és aszalt gyümölcsök vehessék át méltó főszerepüket. "Amikor a mogyorókrémet fejlesztettük, eszünkbe se jutott, hogy némi pálmaolajjal dúsítsuk (=olcsósítsuk), vagy hogy cukorral toljuk tele. Nem, mi olyan mogyorókrémet szerettünk volna csinálni, ami tényleg MOGYORÓkrém, nem cukorkrém vagy pálmaolajkrém. MÁST, JOBBAT akartunk csinálni, mint ami a piacon kapható. És ugyanez vezérelt minket a többi termékünknél is."
|