Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ízfokozók

Az adalékanyagokat, mint például a nátrium-glutamátot is - mely a glutaminsav sója -, szándékosan adják az élelmiszerekhez, mert felerősítik az ízeket. Ízfokozóknak nevezzük tehát azokat az anyagokat, melyek fokozzák az élelmiszerek meglévő ízét és/vagy illatát. Legismertebb az előbb említett nátrium-glutamát (E 621 számmal jelölt), ami egy engedélyezett élelmiszer-adalékanyag az Európai Unió területén belül, de az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki. Mi olyan termékeket határozottan nem forgalmazunk, melyekben ez a mesterséges adalékanyag vagy egyéb mesterséges ízfokozó megtalálható lenne.

Tartalomhoz tartozó címkék: feldolgozott élelmiszer ízfokozó
Az oldal tetejére