Gere
Gere Attila a Pécsi Tudományegyetemmel karöltve végzett kutatást a pincészet szőlőmag- és szőlőhéj-őrleményét vizsgálva, melyről többek között az alábbi összefoglaló született. Katt ide! A Gere Attila Pincészet története hét generációval ezelőtt kezdődött és a vállalkozás életében a teljes család a mai napig részt vesz. A saját birtok termésén túl alapboraikhoz más forrásokból is vásárolnak szőlőt. A szőlőmaggal kapcsolatban először a Nobel-díjas tudós, Dr. Szent-Györgyi Albert írta le az emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. 1936-ban ő mondta ki először azt is, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Pincészetük 2010 óta foglalkozik a bortermelés során képződő szőlőmag- és szőlőhéj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, bioművelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik. A szőlőmagból olaj, valamint őrlemény készül. Mivel a szőlőmag egészben vagy szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért mindenképpen szükséges a porítása. Így a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülnek és egyszerűbben, nagyobb felületen tudnak érintkezni szervezetünkkel, így felszívódásuk könnyedén végbemegy.
Gere Villányi Kékszőlőmag- és Héj Mikroőrlemény 150g
Gere Attila a Pécsi Tudományegyetemmel karöltve végzett kutatást a pincészet szőlőmag- és szőlőhéj-őrleményét vizsgálva, melyről többek között az alábbi összefoglaló született. Katt ide! A Gere Attila Pincészet története hét generációval ezelőtt kezdődött és a vállalkozás életében a teljes család a mai napig részt vesz. A saját birtok termésén túl alapboraikhoz más forrásokból is vásárolnak szőlőt. A szőlőmaggal kapcsolatban először a Nobel-díjas tudós, Dr. Szent-Györgyi Albert írta le az emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. 1936-ban ő mondta ki először azt is, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Pincészetük 2010 óta foglalkozik a bortermelés során képződő szőlőmag- és szőlőhéj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, bioművelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik. A szőlőmagból olaj, valamint őrlemény készül. Mivel a szőlőmag egészben vagy szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért mindenképpen szükséges a porítása. Így a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülnek és egyszerűbben, nagyobb felületen tudnak érintkezni szervezetünkkel, így felszívódásuk könnyedén végbemegy.