Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fajszi Paprika Manufaktúra

1990 óta - “Van egy család, akinek mindennél többet jelent a rubinvörös fűszer, a pirospaprika...“ Családi gazdaságuk immár 4. generáció óta foglalkozok Fajszon kézműves, prémium fűszerpaprika termesztésével. A Duna közelsége teszi lehetővé, hogy termőterületeik talaján kiváló minőségű fűszerpaprika teremjen, melyet az ottani mikroklíma is nagylelkűen biztosít. A magok tavasszal, helyrevetéssel kerülnek a talajba, az öntéshez pedig a Duna tápanyagdús élővizét használják. A paprika művelése, betakarítása kizárólag kézi munkával történik és csak az első szedést dolgozzák fel, melyet 6 hetes utóérlelés követ, hogy minél szebb színe és zamatosabb íze legyen. A szikkadás után kiválogatják a sérült darabokat, eltávolítják a paprika szárát, valamint csutáját, hogy csak kifogástalan minőségű paprika kerülhessen a szárítóba. A 2020-as Great Taste Awards-on - mely az élelmiszerek Oscarja - a Vikica Csemege Fűszerpaprika 2 csillagot kapott a rangos zsűritől. A Magyar Konyha Magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia 2020-as fűszerpaprika tesztjén a Vikica paprika első helyen végzett a magyar termelők között.

Az oldal tetejére