Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ételintolerancia/Ételallergia

Ételallergia akkor fordul elő, ha az immunrendszer tévesen veszélyesnek ismer fel valamilyen ételösszetevőt és beindítja a védekezési reakciót ellene. Az allergia fehérjékkel szemben jelentkezik, ezek az allergének. Az étkezések kapcsán jelentkező panaszok miatt sokan ételallergiásnak gondolják magukat, pedig ez csak a felnőttek 2%-ában fordul elő. Az intoleranciák ennél sokkal gyakoribbak. Az ételintolerancia nem fehérjékre jelentkezik, az immunrendszer nem érintett, hanem például a tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) esetében a tejcukor okozza a tüneteket azért, mert a bélnyálkahártyában lecsökkent a laktózt lebontó laktáz enzim mennyisége.

Lásd bővebben: Laktózmentes

Tartalomhoz tartozó címkék: ételallergia ételintolerancia
Az oldal tetejére