Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Eritrit

Az eritrit, más néven eritritol egy olyan cukoralkohol, melyet egyre több csökkentett kalóriatartalmú ételben, édességben megtalálhatunk, mint természetes édesítőszer. Az eritrit olyan gyümölcsökben is természetes módon előfordul, mint a szőlő, a dinnye vagy a körte. Teljesen biztonságos a használata, amit az amerikai FDA is elismert, először 1997-ben, majd 2001-ben meg is erősítette ezen álláspontját. Az eritrit egy fehér, kristályos por, melynek íze nagyon hasonlít a szacharózhoz, vagyis a finomított, klasszikus cukorhoz. Gyakorlatilag kalóriamentes, glikémiás indexe nulla, tehát nem emeli meg a vércukorszintet. A fogaknak is “ jót tesz”, azáltal, hogy nem okoz fogszuvasodást. Cukorbetegek számára bátran ajánlható. Mivel nagy része a vékonybélben 24 órán belül felszívódik, így igen gyorsan, hashajtó mellékhatások nélkül távozik a szervezetből. Túlzott fogyasztása esetén is csak ritkán jelentkeznek esetleges mellékhatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: természetes édesítő eritrit
Az oldal tetejére