cím
Leírás
Enyhén sós, nyújtható tészta alapliszt, mely könnyen nyújtható, nem szakad, jól formázható és helyettesíti a sós piték, sós keltes tészták, pogácsák, valamint linzerek alapját. Te is a sós finomságok rajongója vagy? Ebből a lisztből bármit elkészíthetsz régi kedvenceid közül a diétád alatt is, legyen az pizzás csiga, sajtos rúd, töltött táska, ropi vagy bármi sós ropogtatnivaló. A magas keményítő tartalmú, általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidráttartalmú termék. A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtólapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is. Nincs markáns magliszt íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén marad. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült, nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tésztát, mind az elkészült süteményt tekintve. Ideális továbbá diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulinrezisztensekenek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, valamint azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reformtáplálkozást. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében, a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használják. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, valamint élesztőt sem. A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Saját, garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Alaprecept
Recept javaslat csigához, ropogós rúdhoz, töltött sütihez
1 csomag Éléskamra Nyújtható Tészta Sós Sütikhez Lisztkeverék
2 db M-es tojás (kb 110g )
50 ml víz
10 ml friss citromlé
50 g lágy kókuszzsír
2 db M-es tojást keverj el 50 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel, szilikonos lapon nyújtsd 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsomkrémmel, tekerd fel és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon (alsó-felső fokozaton) 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz vagy kb. 2-3 tepsi sós rúd). Zsemle, kifli, pogácsa esetén további 20 g zsiradékot és 20 ml vizet adj az alaphoz. Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Miket keszíthetsz még belőle?
- feltekerős, sós csigák (pizzás, kapros-túrós), tepertős pogácsa, túrós pogácsa, sajtos pogácsa
- sajtos rúd, magos rúd
- ropi
- toast melegszendvics
- kifli, zsemle
- töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.)
- sós piték alapja
- lángos, lasagne
- stb...
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Kekszek és Sütik |
Glutén infó | Gluténmentes termék |