cím
Leírás
Valódi fánk élmény a keltes tészta ízével és állagával, kelesztés, dagasztás nélkül, maximum 30 perc alatt. A kisült fánkok naturális, semleges ízűek, enyhén édesek és foszlósan finomak. Egy nagy tál puha, csábító fánknak nem sokan tudnak ellenállni. A nem diétázók sem fognak reklamálni, ha megkínálod őket. Ugyanebből a receptből a kifőtt nudlit is hasonlóan könnyű elkészíteni. A magas keményítő tartalmú, általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidráttartalmú termék. A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiség. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható, formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást. A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet. Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánktól, ugyanakkor ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, valamint élesztőt sem. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Saját, garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Alaprecept
1 csomag Éléskamra Puha Fánk és Nudli Lisztkeverék
3 db M-es tojás (kb. 165 g)
1 db M-es tojás sárgája
150 ml víz
60 gramm eritrit ( vagy egyéb édesítőszer)
FÁNK:
3 db M-es tojást és 1 db M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 percet, hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúrd át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd 8-10 mm vastagságúra. Kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túl forró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre, oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan, a kívánt feltéttel fogyasztható. Letakarva, hűtőben tárolva napokig eltartható. Puha, foszlós, mellékíz nélküli fánkok készíthetők így.
Kézműves gasztro-lekvárokat, klasszikus lekvárokat erre találsz!
NUDLI:
A fenti módon bekevert tésztát pihentetés után sodord hosszú rudakra, vágd fel 3-4 cm-es kis csíkokra és dobd lobogó, forró vízbe, melybe egy pici zsiradékot is tettél. Várd meg, míg a nudli feljön a víz tetejére, főzd még 2 percig, szűrd le, majd még forrón forgasd pirított morzsába, dióba vagy mákba, ízlésed szerint.
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Lángos és Fánk |
Glutén infó | Gluténmentes termék |
Cukormentes infó* | Cukormentes* termék |