Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.150 Ft
Menny.:

Éléskamra Puha Fánk Lisztkeverék 200g

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. október 04.
Egységár: 5.750,00 Ft/kg
Gyártó: Éléskamra

Liszi Gabi reform táplálkozó, termékfejlesztő, az Éléskamra gluténmentes megoldáslisztek megálmodója. Munkásságáért 2018-ban az Év termékfejlesztőjének választották. A kínálatban többek között paleo szénhidrátcsökkentett lisztek, lisztkeverékek találhatóak meg, melyek olajtalanított maglisztek, étkezési rostok, valamint tápióka keményítő megfelelő és harmonikus keverékéből állnak. Mostantól bármit megsüthetsz, elkészíthetsz, diétádnak, étrendednek megfelelően, nem kell a kedvencekről lemondani.

Éléskamra Puha Fánk Lisztkeverék 200g

1.150 Ft
Menny.:
Kedvencekhez adom

Szállítási díjaink

Csomagautomata 890 Ft-tól

Házhozszállítás 1 390 Ft-tól

Ingyenes szállítási lehetőségek

DPD Csomagpont: 890 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
GLS Csomagpont: 1 290 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
DPD Házhozszállítás: 1 390 Ft
5kg felett: 1 890 Ft
Ingyenes: 25.000 Ft felett és 20kg alatt
GLS Házhozszállítás: 1 990 Ft
5kg felett: 2 490 Ft
Utánvét kezelés: 400 Ft

cím

Termék összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, éléskamra foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő).

Leírás

Valódi fánk élmény a keltes tészta ízével és állagával, kelesztés, dagasztás nélkül, maximum 30 perc alatt. A kisült fánkok naturális, semleges ízűek, enyhén édesek és foszlósan finomak. Egy nagy tál puha, csábító fánknak nem sokan tudnak ellenállni. A nem diétázók sem fognak reklamálni, ha megkínálod őket. Ugyanebből a receptből a kifőtt nudlit is hasonlóan könnyű elkészíteni. A magas keményítő tartalmú, általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidráttartalmú termék. A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiség. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható, formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást. A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet. Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánktól, ugyanakkor ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, valamint élesztőt sem. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Saját, garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva. 

Alaprecept

1 csomag Éléskamra Puha Fánk és Nudli Lisztkeverék
3 db M-es tojás (kb. 165 g)
1 db M-es tojás sárgája
150 ml víz
60 gramm eritrit ( vagy egyéb édesítőszer) 
 

FÁNK:  

3 db M-es tojást és 1 db M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 percet, hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúrd át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd 8-10 mm vastagságúra. Kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túl forró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre, oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan, a kívánt feltéttel fogyasztható. Letakarva, hűtőben tárolva napokig eltartható. Puha, foszlós, mellékíz nélküli fánkok készíthetők így. 

Kézműves gasztro-lekvárokat, klasszikus lekvárokat erre találsz! 

NUDLI: 

A fenti módon bekevert tésztát pihentetés után sodord hosszú rudakra, vágd fel 3-4 cm-es kis csíkokra és dobd lobogó, forró vízbe, melybe egy pici zsiradékot is tettél. Várd meg, míg a nudli feljön a víz tetejére, főzd még 2 percig, szűrd le, majd még forrón forgasd pirított morzsába, dióba vagy mákba, ízlésed szerint.

Információk

Főkategória Lisztkeverékek
Alkategória Lángos és Fánk
Összetevőinformation_mark Tápióka
Glutén infóinformation_mark Gluténmentes

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére