cím
Leírás
Ízletes és hagyományos állagú nokedlit készíthetsz belőle egy finom magyaros pörkölt mellé. A magas keményítő tartalmú, általános gluténmentes lisztekhez képest minimum 30%-kal csökkentett szénhidráttartalmú termék. Könnyen szaggatható a nyers tészta, mely egyáltalán nem ragad, így a nokedli továbbra is változatlanul szépen egyben marad, gyöngyöző vagy lobogó vízben sem lehet szétfőzni. A hagyományos nokedlihez megtévesztésig hasonlító, paleolit lisztekből álló keverék, mely kiadós adagjával egy teljes család számára nyújt finom köretet. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nokedlitől, mert ezzel biztos a sikerélmény, hisz jól kezelhető a nyers tészta és biztosan nem fő szét a vízben. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Ideális diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek, paleolit életmód híveinek egyaránt, valamint azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reformtáplálkozást. A tészta elkészítéséhez csak egyszerű otthoni hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz. Útifűmaghejtól mentes termék. Saját, garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Alaprecept
Éléskamra Hagyományos Nokedli és Tészta Szénhidrátcsökkentett Lisztkeverék
3 db M-es tojás (kb. 165 g)
100 -120 ml víz
3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) adj 1 kávéskanál sót, majd 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át.
Tészta recept
• 3 db S-es tojás
• 10 ml víz
• 125 g lisztkeverék
A hozzávalókat gyúrd össze, majd pár perc pihentetés után 1-2 mm vékonyra nyújtsd ki lisztezett lapon. Vágd tetszőleges formára. Lobogó vízben 3-4 perc alatt megfő.
Tojásmentes Alaprecept
1 csomag Éléskamra lisztkeverék
225 ml víz
csipet só
Keverd el a hozzávalókat simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át. A kevéske kókuszliszt íze nem érződik a keveréken, de enyhe édességével jól ellensúlyozza a szezámliszt ízét, ezáltal semleges ízvilágú tésztát kapunk.
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Nokedli / Galuska |
Glutén infó | Gluténmentes termék |