cím
Leírás
Finom falusi fehér kenyér a saját konyhádból, kelesztés és hosszas várakozás nélkül, gyorsan elkészíthető alapanyagokból. Ha számodra vagy családodnak is fontos, hogy a hagyományos kenyérhez külsőre és ízre is leginkább hasonlító kenyérfélét fogyasszatok, akkor ezt a lisztkeveréket Nektek állították össze! Kiegyensúlyozott ízvilágú lisztkeverék markáns, karakteres ízek nélkül. Könnyen emészthető, hosszú ideig jóllakottság érzetet biztosító, remek rostforrás. Mellékíz mentes, naturális kenyér készül belőle. A magas keményítő tartalmú, általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidráttartalmú termék. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Éléskamra foszfátmentes sütőport használják. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után végre semleges ízű reformkenyeret szeretnének fogyasztani. Megtévesztésig olyan, mint a búzalisztes házi kenyerek. Jó választás kezdőknek, továbbá azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reformtáplálkozásra csábítani. Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt fogyókúrázók, cukorbetegek, inzulinrezisztensek, gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak. Kiegyensúlyozott rosttartalma végett az emésztésre is jótékony hatással lehet, lassítja a szénhidrátok felszívódását. Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, zsemle, kifli, bagett, valamint fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható. Hűtőben 4-5 napig eltartható. 100% natúr és természetes alapanyagok felhasználásával előállított, magyar, kézműves termék. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Saját, garantáltan gluténmentes műhelyben, kézzel csomagolják. A kenyér elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz. A lisztkeverék kb. 420 grammos kenyér elkészítésehez elegendő.
Alaprecept
1 csomag Éléskamra Falusi Fehér Kenyér Lisztkeverék
3 db M-es tojás
80 ml víz
20 ml friss citromlé
10 gramm folyékony zsiradék
3 db M-es tojást keverj el 80 ml vízzel, 20 ml friss citromlével és 10 g folyékony zsiradékkal. Add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral, kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici reform liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású és jó ropogós legyen, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően). Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Kenyér |
Összetevő | Tápióka |
Glutén infó | Gluténmentes |