cím
Leírás
Lisztkeverék gluténmentes, vegán, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt- és kukoricakeményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek, valamint péksütemények készítéséhez. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, csakis természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A kész kenyér amint kihűlt, azonnal fagyasztható. Kiolvasztva visszanyeri eredeti, friss állagát és ízét. Eltarthatósága mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik. Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Elkészítési javaslat:
Házi Kenyér Recept
- 250g Eden Premium Lisztkeverék
- 4g himalája vagy parajdi só
- 310g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat. Házi kenyeredet gazdagíthatod különböző magvak hozzáadásával is, például: lenmag, napraforgómag, tökmag, fenyőmag. Ha ezzel megvagyunk, gyúrjuk át alaposan a hozzávalókat. Alakítsuk vekni formára és pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített, 190 fokos sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd igény szerint szeletelhetjük is.
Recept 6 db zsemléhez vagy kiflihez:
- 250g Eden Premium Lisztkeverék
- 4g himalája vagy parajdi só
- 310g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített,190 fokos sütőben, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Kenyér |
Glutén infó | Gluténmentes termék |
Vegán infó | Vegán termék |