Koffein- és laktózmentes, cikória alapú magyar gabonakávé kivonatok többféle ízben. Laktózérzékenyeknek is ajánlható, növényi tejjel elkészítve. Régi haver, új formában, csakis természetes összetevőkből, ellenőrzött magyar gazdálkodásból. A Franck Henrik és Fiai vállalat 1822-ben alakult. Kávészerei kedvező fogadtatásra találtak az Osztrák-Magyar Monarchia országaiban, így 1911-ben megnyitották pótkávé gyártó üzemüket. A két világháború közötti időszak a fellendülés korszaka lett, mivel a pótkávé olcsóbb volt, mint a babkávé, ezért megnövekedett iránta az érdeklődés is. A gyár a második világháborút sértetlenül vészelte át, majd az ezt követő 1949-es államosítás után a Magyar Édesipari Vállalaton belül a Budapesti Zamat és Ostyagyár gyáregységeként működött. A Magyar Édesipari Vállalat 1971-es átszervezésekor a gyáregységet a Győri Keksz és Ostyagyárhoz csatolták. A rendszerváltást követően, 1991-ben, a Győri Keksz és Ostyagyárral együtt a United Biscuits tulajdonába került. Az angol tulajdonos több éves mérlegelés után úgy döntött, a profiljába nem illő gyáregységet értékesíti. A patinás cég végül 1994-ben magyar-svájci tulajdonba került és Multi-Cikória Kft. néven működött. 2021 nyarától a vállalkozás már 100%-ban magyar tulajdonú.
|