Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chutney

Zöldség vagy gyümölcs alapú fűszeres szósz. Az eredeti indiai chutney általában friss gyümölcsök és fűszerek együtteséből állt, ám az angol gyarmatbirodalomnak köszönhetően az általunk ismert chutney-k jelentős része valamilyen hőkezelésen átesett fűszeres paszta vagy mártás. Idézet a Kanálka Manufaktúrával készített interjúnkból:
"Maga a chutney lényegében egy indiai eredetű, sűrű, gyümölcsös-hagymás-fűszeres szósz, mártás. Nálunk azt jelenti, hogy az alapja a vöröshagyma és ebbe dolgozzuk bele a gyümölcsöket, zöldségeket. Pici mennyiséget csak, de kell, hiszen ez adja azt az extra ízt. Összességében a lekvárhoz hasonlít, csak sokkal darabosabb és nem annyira édes, hiszen ahogy mondtam, a meggyesben van egy kis menta, egy kis pikantéria, ezáltal húsok mellé remekül illik. A chutneyt inkább főétel mellé ajánljuk, köretnek."

Interjú itt!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: chutney zöldségkrém
Az oldal tetejére