Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Benjamissimo

Bio, kóser, vegán csokoládék - A Benjamin család 2014-ben fedezi fel a csokoládé iránti szenvedélyét. Otthon kezdenek kísérletezni a nyers kakaóból készült csokoládéval. Az az elképzelésük, hogy elkészítik az első bolgár bio nyers csokoládét, amelyet agavésziruppal édesítenek. Szenvedélyük nem lankad és több éven keresztül több száz csokoládét kóstolnak meg a világ minden tájáról. Ez vezet el egy újabb szenvedélyükhöz - a pörkölt kakaóbabból készült csokoládéhoz. A két testvér, Krassimir és Martin Benjamin Martin feleségével, Sarah Alsbeyvel együtt tanulmányozta a kakaó történetét és a babfeldolgozási technológiát. Olyannyira, hogy 2017 elejére két új márka - Benjamissimo és Happy Benjamino - meg is születik. Megszerzett tudásukkal felszerelik a gyárat, felvesznek és kiképeznek egy főtechnológust, valamint egy egész “csokoládé csapatot” és élesre váltanak. A bio minősítéssel rendelkező kakaótermelőik a permakultúra ősi rendszerét alkalmazzák, melyben a kakaófákat olyan fák közé ültetik, mint a mangó, az avokádó vagy a papaya. Így ezen fák finom, egzotikus illatai összefonódnak e rendkívüli kakaó gazdag, egyedi aromájával. Szinte egyáltalán nem lelhető fel bennük keserű íz, inkább kiegyensúlyozott az összhatás.

Az oldal tetejére