cím
Leírás
Az AnnaPanni Kovászos Lisztkeverék nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), valamint kukorica. A kenyérliszt kovászt és élesztőt azonban tartalmaz. Elsősorban kenyér sütéséhez ideális, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető belőle. Arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek - a hozzáadott, kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa). Továbbá nem minden recepthez illik a kovász különleges ízvilága. Rizsliszt alapú, devitalizált kovászról van szó, ami egy inaktív, szárított kovász. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség érési időre, hiszen nem tartalmaz (már) élő organizmust. A kovásztól nagymértékben javul a tészta megmunkálhatósága, a késztermék íze, illata, eltarthatósága.
Az Annapanni gyártóról:
"A történetünk a szokásos. 2008-ban diagnosztizálták gyermekünket, szerettünk volna neki finom kenyeret sütni. Az olcsó keverékeket nem találtuk elég finomnak, a jó keverékek meg drágák. Elkezdődött a kísérletezés... Elkezdtük az alapanyagok kóstolásával. Elég gyorsan kiderült, hogy milyen alapanyagokat fogunk belekeverni. A finom alapanyagokból összeállt az íz. Ezzel az első szakaszon túl voltunk, lett finom kenyerünk. Persze ez még tömör volt, ebben sincs semmi váratlan. Következett a kenyér állagának javítása. Szakértő bevonásával hozzáadtuk az adalékokat, állományjavítókat, míg végül megszületett AnnaPanni." Termékeikben nincs glutén, tej, tojás, szója, csillagfürt és kukorica sem. Ami viszont sok van bennük, az a rost!
Még több Annapanni?
Információk
Főkategória | Lisztkeverékek |
Alkategória | Kenyér |
Glutén infó | Gluténmentes termék |