Leírás
Az AnnaPanni Kovászos Lisztkeverék nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), valamint kukorica. A kenyérliszt kovászt és élesztőt azonban tartalmaz. Elsősorban kenyér sütéséhez ideális, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető belőle. Arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek - a hozzáadott, kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa). Továbbá nem minden recepthez illik a kovász különleges ízvilága. Rizsliszt alapú, devitalizált kovászról van szó, ami egy inaktív, szárított kovász. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség érési időre, hiszen nem tartalmaz (már) élő organizmust. A kovásztól nagymértékben javul a tészta megmunkálhatósága, a késztermék íze, illata, eltarthatósága.