Andechser
A vezérigazgató, Barbara Scheitz nagyszülei több mint száz évvel ezelőtt megalapították az Andechser tejüzemet a Starnbergi-tó szomszédságában. Az 1980-as években Barbara Scheitz édesapja biotej feldolgozásába kezdett. Az 1990-es évek közepén, amikor egyre több szó esett a tejérzékenységről és allergiáról, jött az ötlet, hogy a tehéntej mellett kecsketejet is feldolgozzanak. Barbara Scheitz - akit szülei vállalkozásában tanítottak meg a tejipari szakmára - 2003-ban vette át a családi vállalkozás vezetését. Ő volt az első a tejágazatban, aki a tejtermelőkkel megállapodott a GMO-mentes termelésről. Ő volt az első, aki átláthatóvá tette a termelési útvonalat, lehetővé téve a termék felhasználóbarát internetes nyomon követését a tejtermelőkig. 2009-ben pedig az Andechser Natur név alatt forgalmazott termékcsaládot teljes mértékben átállította a bio termék vonalra.